Jeffrey Paanakker was op schot zondag en maakte er drie.
Jeffrey Paanakker was op schot zondag en maakte er drie.

OLIVEO schiet uit slof tegen gedegradeerd ASW

Sport 144 keer gelezen

Pijnacker - Onder zomerse omstandigheden was het reeds gedegradeerde ASW zondag de sparringpartner voor OLIVEO. Waar ASW dus reeds aan volgende seizoen kan gaan denken staat er voor de Pijnackenaren nog wel degelijk iets op het spel. Er is namelijk nog steeds geen ticket voor nacompetitievoetbal in het bezit, dit ondanks de derde plaats op de ranglijst. Er moest gewonnen worden van de gastheer uit Waddinxveen om in de race te blijven voor een verlenging van het seizoen. ASW werd – voornamelijk in het tweede bedrijf – aan de kant geschoven met een eclatante 2-6 overwinning.

De hierboven benoemde zomerse omstandigheden waren er waarschijnlijk debet aan dat beiden ploegen op een laag tempo aan de gezapige eerste helft begonnen. OLIVEO had voornamelijk balbezit maar liet de bal te traag rond gaan op het warme kunstgrasveld om tot fatsoenlijke opbouw te komen. ASW beperkte zich tot de edele kunst van het verdedigen waar de ploeg dus redelijk in slaagde. Ondanks een overwicht van de Pijnackenaren kwam ASW op voorsprong. Een vrije trap recht voor het doel werd door doelman Martijn Duijvestijn weggewerkt maar belandde precies in de voeten bij een instormende aanvaller van de thuisploeg. Deze kon ongehinderd binnen schuiven. Zoals wel vaker liep de equipe van trainer De Mooij dus al vroeg in het duel achter de feiten aan. Gelukkig hadden de blauw-witten zondag wel de vorm om deze achterstand om te buigen in een flinke zege. Nadat de grensrechter van ASW er nog alles aan deed om de stormloop van de Pijnackenaren af te wenden, was het Niels Bentvelzen die Robin Hoogland in staat stelde om alleen op de doelman van ASW af te gaan. Met een subtiele voetbeweging stuurde hij de linksbuiten weg. Hoogland aarzelde geen moment en schoof de 1-1 binnen. OLIVEO moest tot na de thee wachten op meer treffers.

Terwijl de toeschouwers nog genoten van het voorjaarszonnetje op het terras van de gastheer schoot Robin Hoogland OLIVEO al naar een voorsprong. De boomlange aanvaller nam aan en plaatste zijn volley buiten bereik van de doelman waardoor de 1-2 een feit was. Na deze vroege treffer brak het verzet van ASW definitief en moegestreden werd er steeds meer ruimte prijs gegeven. Waar OLIVEO eerder dit seizoen nog wel eens moeite had om het overwicht in doelpunten uit te drukken, was dit zondag niet het geval. Robin Hoogland en Jeffrey Paanakker waren namelijk op schot, beiden maakten een hattrick. De 1-3, 1-5 en 1-6 kwamen allen van Paanakker. Twee keer schoot hij met links beheerst raak en eenmaal stond hij aan het eind van een mooie aanval. Hoogland deed tussendoor ook nog een duit in het zakje door een rebound onderkant lat binnen te schieten. Na deze stormloop richting het doel van ASW redde de thuisploeg nog de eer door middels een prachtige kopbal de 2-6 te maken. Hierna was het welletjes geweest en maakte de leidsman een eind aan een mooie voetbalmiddag in Waddinxveen.

Doordat concurrent HOV/DJSCR ook weer won, dreigt er een teleurstellend scenario voor de Pijnackenaren. De ploeg wordt waarschijnlijk derde in 3C maar kan zomaar naast het recht op nacompetitievoetbal grijpen. Volgende week moeten de blauw-witten hun laatste kans grijpen door op maandag 2e pinksterdag thuis te winnen van Hillegersberg en vervolgens hopen op een gunstig resultaat elders.

Opstelling OLIVEO: Duijvestijn, Van Oort, Van Hagen, Brouwer (Visser), Woutersen, Milolaza, Luscuere, Paanakker, Bentvelzen, Kleij (Voois), Hoogland

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant