Afbeelding

OLIVEO 1 houdt hoop, OLIVEO 2 wordt ongeslagen kampioen

Sport 139 keer gelezen

Pijnacker - Het vlaggenschip van de Pijnackerse voetbalvereniging kruiste zondag de degens met NOC Kralingen uit de gelijknamige Rotterdamse wijk. Wanneer koploper Antibarbari en runner-up DONK gelijk zouden spelen was alles nog mogelijk voor de blauw-witten.

Natuurlijk moest er eerst gewonnen worden van de Rotterdamse opponent voordat het überhaupt zin had om naar andere resultaten te kijken. In speelronde één werden de Rotterdammers nog naar huis gestuurd met de staart tussen de benen. In Pijnacker werd het destijds 6-0 in het voordeel van OLIVEO. Gezien het feit dat NOC thuis won van zowel Antibarbari als DONK was trainer De Mooij vooraf op zijn hoede voor de grilligheid van de tegenstander. 

OLIVEO was dus gewaarschuwd en begon ook scherp aan het duel. Zoals vaker had de ploeg moeite om een licht veldoverwicht in goals uit te drukken. Het was NOC er duidelijk alles aan gelegen om een dito nederlaag als in de heenwedstrijd te voorkomen, de focus lag meer op het tegenhouden dan een aantal maanden geleden. De dadendrang van de Pijnackenaren bleef beperkt tot wat afstandsschoten. Robbert Brouwer en Dewie van Wichen mochten het beiden een keer proberen vanaf achttien meter maar vonden de muur op hun weg. Doordat Martijn Duijvestijn even later knap redding bracht op de enige grote kans van NOC werd er met een 0-0 stand gerust.

Met de ingevallen Lex Visser in de gelederen (Brouwer kon niet verder door een bovenbeen kwetsuur) ging OLIVEO na rust op jacht naar de openingstreffer. Die leek er na ongeveer 55 minuten te komen. Mark Milolaza mocht aanleggen voor een strafschop maar miste oog in oog met de Rotterdamse doelman. Het gemis van de geschorste goalgetter Wessel Kleij leek de Pijnackenaren op te gaan breken totdat linksbuiten Robin Hoogland de ploeg bij de hand nam. zijn eerste treffer plaatste hij met binnenkant schoen in de lange hoek en ook de tweede buitenkans van dichtbij wist hij te verzilveren. Op het nabijgelegen veld werd er gejuicht door Antibarbari waardoor de titel voor de Rotterdammers een zekerheid lijkt. OLIVEO moet nog alle zeilen bijzetten om nacompetitie voor promotie te behalen.

Kampioenen
Bij OLIVEO ging de aandacht dit weekend (volledig terecht) vooral naar het tweede selectieteam. Vorig jaar werd het elftal kampioen in de reserve 2e klasse en dit jaar werd dit huzarenstukje nog maar eens dunnetjes over gedaan in de reserve 1e klasse. Vorig jaar streed OLIVEO met buurman RKDEO om de titel en gek genoeg domineerden deze promovendi ook dit jaar wederom hun poule.  Vorige week nam OLIVEO 2 reeds een voorschot op de titel door in een onderling duel 1-0 te winnen van de Nootdorpers. Zondag werd de titel een feit door een 3-1 overwinning bij laagvlieger Erasmus. In een spannend duel trok  OLIVEO met tien man aan het langste eind tegen de Hagenaars.

De prestatie van de equipe van trainers Peter Paanakker en Peter Klarenbeek heeft een extra gouden randje omdat het team nog ongeslagen is. Zeventien overwinningen en zeven remises waren genoeg voor de titel. RKDEO 2 gaat proberen via de nacompetitie promotie af te dwingen naar de hoogste reserve klasse waarin het volgend jaar OLIVEO weer hoopt tegen te komen.

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Trainers de plomp in.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant