Voetbal in Nootdorp

Sport 238 keer gelezen

Nootdorp - RKDEO en SV Nootdorp speelden afgelopen weekend thuis. SV Nootdorp kreeg de amateurs van Volendam op bezoek.Tot twee keer toe kwam Nootdorp op voorsprong en beide doelpunten waren van Marcley Manuela.

Helaas voor Nootdorp kwamen de Volendammers beide keren weer op gelijke hoogte. Door het gelijke spel, wat voor Nootdorp voelde als een verliespartij, moeten de titel aspiraties even in de koelkast gezet worden. Doordat beide concurrenten wonnen is Nootdorp gezakt naar de derde plaats. Nog twee finales te gaan deze competitie ronde. Is Nootdorp dan klaar met een kampioenschap of start dan de nacompetitie om alsnog te kunnen promoveren naar de Hoofdklasse.

RKDEO kreeg het reeds gedegradeerde GSC ESDO uit Den Haag op bezoek. Direct vanaf de aftrap was RKDEO de bovenliggende partij. Na ongeveer een kwartier spelen kantelde de wedstrijd volledig. Bij een van de sporadische trappen naar voren van ESDO kwam Badr Haouach in balbezit en bij het achterlangs kruisen van Richard de Koning tikte deze tegen de enkels van Haouach. Scheidsrechter beloonde de Koning met een rode kaart en ESDO mocht een strafschop nemen die werd benut. Het feit dat de overtreding ruim 2 meter voor de beruchte lijnen werd gemaakt deerde de scheidsrechter niet en bleef bij zijn standpunt.

Een kwartiertje later een aanval van RKDEO waarbij de 17 jarige Hayden Bergen onreglementair werd neergehaald en wederom legde de scheidsrechter de bal op de stip terwijl de overtreding buiten de lijnen was. Een goedmakertje voor de gegeven penalty aan ESDO?  Rob van Hagen benutte koelbloedig de pingel. Nog voordat de kleedkamers opgezocht mochten worden was ook het elftal van GSC ESDO gereduceerd tot een tien-tal en was bij rust alles weer gelijk, stand 1-1, 10-tegen-10.

Na een overtreding op Maikel Lorsheijd kreeg een ESDO speler zijn tweede gele kaart en werd het tien-tal verder gereduceerd tot een negen-tal. Na rust klaarde RKDEO in korte tijd de klus en met doelpunten van Jordy Pronk, Chris Nieuwpoort en Eloy Brook werd na klokslag 90 minuten afgefloten met een stand van 5-1. Komende week komt koploper Laakkwartier op bezoek en bij winst zijn zij kampioen. RKDEO zal er alles aan doen om het feestje voor Laakkwartier nog even een weekje uit te stellen.