Marjolijn Schaap maakt van oude stoffen weer nieuwe duurzame tassen. Foto: Martijn Mastenbroek
Marjolijn Schaap maakt van oude stoffen weer nieuwe duurzame tassen. Foto: Martijn Mastenbroek

Poppendokter maakt bijzondere tassen

Actueel 842 keer gelezen

Pijnacker - Marjolijn Schaap uit Pijnacker is vooral bekend als poppendokter bij het Repair Café, maar deze creatieve duizendpoot doet nog veel meer. Ze maakt namelijk ook nog eens duurzame tassen van oude stoffen.

Sinds begin dit jaar mogen winkeliers geen gratis plastic tasjes meer meegeven aan klanten. Marjolijn vindt dat een goede zaak. Heus niet omdat ze zelf duurzame tassen verkoopt, maar omdat ze gewoon een groot hart heeft voor het milieu. "De aarde is vervuild genoeg", zo zegt ze stellig. "Neem de plasticsoep in de grote oceanen. Dat kan echt niet meer en moet zo snel mogelijk worden opgeruimd."

Regenboog
In haar atelier naait Marjolijn van oud huishoudtextiel, gordijnstof of tweedehands kleding prachtige tassen in alle kleuren van de regenboog én in alle maten. Alles wordt met de hand gemaakt en daarom is elke tas uniek. "Ik maak grote shoppers, maar ook gewoon opvouwtasjes", zegt ze. 

Bij Hoeve Biesland in Delfgauw zijn de tassen van Marjolijn inmiddels te koop bij de Weilandwinkel en bij de Etalagefabriek in Delft, maar je mag haar ook even mailen voor het laten maken van een persoonlijke creatie. Dat kan via marjolijnschaap@msn.com. De duurzame tassenmaakster strijkt neer tijdens de Verbeelding op 23, 24 en 25 september in het centrum van Pijnacker.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant