Robbert Brouwer was de gevierde man met een prachtige vrije trap. Belangrijke punten!
Robbert Brouwer was de gevierde man met een prachtige vrije trap. Belangrijke punten!
VIDEO

OLIVEO verstoort Rotterdams titelfeest 2.0

Sport 193 keer gelezen

Pijnacker - De equipe van trainer De Mooij trad afgelopen zondag op een winderig sportpark de Groene Wijdte aan tegen een uiterst gemotiveerd Antibarbari. De Rotterdamse studentenvereniging kon namelijk een voorschot op de titel nemen wanneer naaste belager DONK punten zou verliezen en het team zelf OLIVEO zou verslaan.

Lang leek het daar ook op uit te draaien. Antibarbari leidde halverwege namelijk met 0-1 in Pijnacker en DONK stond 2-0 achter tegen laagvlieger Stolwijk. Toen de stofwolken waren opgetrokken bleek het verschil tussen DONK en Antibarbari drie punten te blijven. OLIVEO flitste in het laatste deel van de wedstrijd namelijk langs de Rotterdammers en sluipt met de overwinning weer richting de top drie.

Na een goed begin van de blauw-witten met speldenprikjes van Niels Bentvelzen en (de onterecht afgevlagde) Jeffrey Paanakker, nam Antibarbari een onverdiende voorsprong. Bij één van de eerste uitvallen van de titelkandidaat was het raak. OLIVEO liet verdedigend een steek vallen waardoor de rechtshalf van de bezoekers alleen op Martijn Duijvestijn af kon. Deze raakte het schot van de 'Antibarbaar' nog wel maar dit was te weinig om redding te brengen, de 0-1 was een feit. De benodigde voorsprong was binnen en het degelijke Antibarbari zakte in om de drie punten te verdedigen. OLIVEO was in het restant van de eerste helft bepaald niet bij machte om de opgetrokken muur te slechten waardoor een ontzettend saai schaakspel werd aanschouwd door de supporters die het stormachtige weer trotseerden. De beste mogelijkheden waren ondanks een veldoverwicht van OLIVEO ook nog eens voor de bezoekers. Duijvestijn stond goed op te letten waardoor de schade beperkt bleef tot een 0-1 ruststand.

Standaardsituaties
Na rust leek OLIVEO 'gereset' te zijn. De wedstrijd kreeg een meer open karakter en via Wessel Kleij werden de eerste plaagstootjes uitgedeeld. De doorgaans efficiënte aanvalsleider schoot eerst net over en kwam even later een teenlengte tekort om de 1-1- aan te tekenen. Nadat Antibarbari een kans kreeg op uitbreiding van de marge maakte OLIVEO de gelijkmaker uit een standaardsituatie, doorgaans geen specialiteit van de Pijnackenaren. Robbert Brouwer slingerde de bal in de doelmond waar Niels Bentvelzen het laatste zetje gaf met zijn hoofd. Na kansen over en weer bezegelde diezelfde Brouwer het lot van Antibarbari. Met een 'Payet' achtige vrije trap bracht hij de thuisploeg op een 2-1 voorsprong (kijktip op ongeveer 14:00 in het videoverslag). De overwinning kwam niet meer in gevaar en Robin Hoogland bezorgde OLIVEO uiteindelijk een ruime overwinning door de 3-1 binnen te schuiven.

OLIVEO lijkt nog twee overwinningen nodig te hebben om definitief recht te verkrijgen op nacompetitie voetbal. Volgende week reizen de mannen af naar Kralingen waar de strijd aangebonden wordt met NOC Kralingen.

Opstelling OLIVEO: Duijvestijn, Van Oort, Van Wichen, Brouwer, Woutersen, Milolaza, Luscuere, Paanakker (van der Pol), Bentvelzen, Kleij, Hoogland

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant