Het team van Post Makelaardij.
Het team van Post Makelaardij.
Post Makelaardij

Tien jaar actief en uitgegroeid tot een van de grootste van Pijnacker-Nootdorp

Algemeen 1.276 keer gelezen

Pijnacker - Het was 8 mei 2006 toen de 26-jarige geboren en getogen Pijnackernaar Maarten Post bij Van der Stoep Verzekeringen - toen nog actief op de hoek van de Westlaan en de Europalaan - een los bureautje huurde om vanuit de hypothekenbranche zijn net geboren makelaarskantoor in zwang te brengen. We zijn nu tien jaar verder en de conclusie is: het is gelukt.

Post Makelaardij is uitgegroeid tot een van de grootste makelaarskantoren van Pijnacker-Nootdorp met als specialiteit de bestaande woningbouw, in Pijnacker-Nootdorp en omgeving. In alle prijsklassen. Het enige kantoor in Pijnacker-Nootdorp dat met 3 register (makelaar) taxateurs werkt. Daardoor kunnen wij snel schakelen en word je niet rondgeleid door een assistent- of kandidaat makelaar die vaak te weinig kennis van zaken heeft of zelfs zelf niet mag onderhandelen! Een blik op de site van Post Makelaardij leert dat het aanbod groot en heel gevarieerd is: van een appartement van 162.000 euro aan de Nobellaan boven de Lidl (VERKOCHT onder voorbehoud) tot woon- en boerderijcomplexen in het buitengebied van tegen een miljoen euro als vraagprijs.

Op zeer korte termijn komt er ook weer een fraai en uniek vrijstaand woon-/ werkobject via ons kantoor op de markt in het centrum van Pijnacker, dus houdt onze website goed in de gaten of stap eens binnen voor meer informatie. Tijd dus voor een tussenstand: een terugblik, een vooruitblik, maar vooral een schets van de situatie van dit moment. De woningmarkt is weer booming en makelaars in 2016 zijn vooral heel druk met wat er vandaag en morgen allemaal gedaan moet worden. "Wat er op dit moment gebeurt op de woningmarkt, hadden wij nog niet meegemaakt. Ik ben met niets en zonder woningaanbod begonnen in 2006 en voordat we een net beetje van de grond waren gekomen als makelaarskantoor, kregen we in eind 2008 te kampen met de bekende crisis. Door heel actief en creatief te zijn, zijn we altijd blijven groeien als kantoor. Geheel tegen de woningmarkt in… Aan de crisis leek geen einde te komen. In 2011 dachten we dat het over was maar toen kwam er nog een extra dip overheen. In 2013 werd de bodem bereikt en vanaf dat moment kwam de markt voorzichtig uit het dal kruipen. En sinds vorig jaar is het alle hens aan dek. In de markt tot drie ton is het een gekkenhuis, maar ook het hogere segment verkoopt weer goed. Mensen die de vraagprijs bieden of daar zelfs overheen gaan. Gemiddeld staan woningen in drie a vier maanden te koop, maar drie weken of drie dagen komt ook voor", aldus Maarten Post RT.

Geen risico
Hij en zijn twee collega-makelaars, Bas Ruigrok RT en Joey Hohage RT, hebben het er razend druk mee, maar ze doen het werk met veel plezier. "Het is natuurlijk veel lekkerder werken in een markt die goed loopt dan in een markt die vast zit en waar het steeds trekken en duwen is om wat voor elkaar te krijgen. Heel lang durfde niemand een huis te kopen voordat hij of zij de eigen woning verkocht had, maar die tijd is lijkt ook voorbij. Het vertrouwen is terug en er gebeurt van alles. Mensen die een paar keer achter het net hebben gevist bij een woning waar ze hun zinnen op hadden gezet, nemen geen risico meer en bieden de vraagprijs of zelfs daarboven. Het gebeurt."

Chatten
Zoals gezegd: aan de site van Post Makelaardij is te zien, dat heel veel huizenbezitters voor Post kiezen als verkopend makelaar. Een sterk punt is dat alle drie de makelaars RT zijn, zoals dat heet. Volleerd Register Makelaar Taxateur. RMT was tot voor kort de uitdrukking maar tot lichte ergernis van Maarten is door een nieuw register en wetswijziging de M er tussenuit gehaald en zijn ze nu 'slechts' Register Taxateur. "We voelen ons gelukkig wel volop volleerd makelaar hoor. Aan onze dienstverlening is niks veranderd door die verkorte afkorting", lacht Maarten. De kracht van Post Makelaardij is niet alleen het vakmanschap maar ook de pro-actieve houding overdag en 's avonds. 's Avonds afspraken maken is geen punt en ook avondbezichtigingen zijn geen probleem. Je kunt www.postmakelaardij.nl na 17:00 uur actief chatten met de medewerkers, bereikbaarheid is belangrijk in deze tijd. "Mensen denken dan dat een chatrobot dat doet en schrikken soms als ze ineens direct worden gebeld. Omdat het vaak om het grootste bezit gaat van mensen en gepaard gaat met emotie is het voor de klant handig als er meteen contact wordt opgenomen. Wat dat betreft, zijn werktijden voor ons heel relatief. De klant is koning."

Feestacties
Post Makelaardij viert het tienjarig bestaan met diverse acties voor de opdrachtgevers. Zoals in 2016 kosteloos het energielabel van de woning in orde maken, de kosten van de Open Huizenroute grotendeels voor rekening van het makelaarskantoor: dat was begin dit jaar de actie. Er komen nog meer acties aan. Wij zijn erg blij met het vertrouwen dat wij door de jaren heen van onze opdrachtgevers hebben gekregen.

Een sterk punt van Post Makelaardij is ook dat de kantoorautomatisering zodanig is gemoderniseerd dat de heren makelaars relatief heel veel 'buiten' zijn. Op kantoor bewaakt medewerkster Nathalie het fort en wordt er heel snel geschakeld en actie ondernomen. "Het is druk maar we kunnen het werk goed aan. Wel moeten wel alert blijven op onze kwaliteitsbewaking. Helaas hebben wij door de grote drukte echt wel eens een steekje vallen, terwijl dat eigenlijk niet mag gebeuren. De kracht is dan hoe je dit weer goed en snel oplost. Als lokaal actieve makelaar moeten we het namelijk grotendeels hebben van de mond-tot mond-reclame. Gelukkig zit het daarmee heel goed. We krijgen heel veel nieuwe opdrachten binnen en dat geeft aan dat we goed bezig zijn", aldus Maarten Post die de afgelopen tien jaar geen meerjarenplanning had en die ook niet heeft voor de komende tien jaar.

"Je kunt je van alles voornemen en allerlei ambities op papier zetten. Bijvoorbeeld: na tien jaar wil ik drie vestigingen hebben. Maar wat kun je zeggen over de toekomst? De wereld verandert zo snel en er gebeurt zo veel. Mijn instelling is: gewoon iedere dag keihard je best doen en niet te ver vooruit kijken. Toen ik in 2006 vanuit de financiële wereld de kant van de makelaardij op ging, had geen mens het idee dat de hele boel eind 2008 tot stilstand zou komen. Het gebeurde wel en we moesten er mee dealen, hoe lastig dat ook was. Er is een periode geweest, dat er eigenlijk alleen transacties waren vanwege echtscheidingen en sterfgevallen. Het was een lastige periode, maar ook toen was het mooi om mensen te kunnen helpen. Nu overheerst meer de vreugde en daar moet je ook van genieten. Het mooie van dit werk blijft toch de emotie van mensen die blij zijn met een goede verkooptransactie en aan de andere kant de mensen die heel gelukkig zijn met de aankoop van hun woning. Daarbij mogen bemiddelen is en blijft gewoon een prachtig vak."


Post Makelaardij BV
Westlaan 30
2641 DM PIJNACKER
015-3615566
www.postmakelaardij.nl
info@postmakelaardij.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant