Afbeelding

Nootdorpse hennepbaas opgepakt

Actueel 159 keer gelezen

Nootdorp - In een onderzoek naar wietplantages hield de politie vandaag een 31-jarige Nootdorper aan. Hij wordt in verband gebracht met meerdere hennepkwekerijen. Bij doorzoekingen vond de politie een hennepkwekerij met zevenhonderd wietplanten, een illegale growshop en 20.000 euro contant geld.

Bij de growshop werden zes mannen aangehouden. De politie onderzocht meerdere hennepkwekerijen die het afgelopen jaar in de Haagse regio en daarbuiten werden aangetroffen. Daarbij kwam de 31-jarige man uit Nootdorp in beeld als mogelijke verdachte. Het onderzoek bereikte vandaag het hoogtepunt, met doorzoekingen in Dordrecht, Naaldwijk, Nootdorp en Rijswijk. In Dordrecht werd bij een inval aan het Zirkoon een hennepkwekerij gevonden met zo'n zevenhonderd planten. Bij een doorzoeking in een pand aan de Zuiderweg in Rijswijk werd een illegale growshop aangetroffen. Zes mannen, in de leeftijd van 19 tot 65 jaar oud uit Den Haag, Delft, Leidschendam, Rotterdam en Zoetermeer, waren in de growshop aanwezig en zij werden direct aangehouden.

Contant geld
Bij de doorzoekingen werd in totaal 20.000 euro contant geld in beslag genomen, omdat er zeer waarschijnlijk sprake is van witwassen. Ook de forse inventaris van de growshop werd in beslag genomen. De 31-jarige Nootdorper wordt in verband gebracht met meerdere wietplantages, bij elkaar goed voor een enkele duizenden hennepplanten. Het onderzoek wordt nog voortgezet en de politie sluit niet uit dat de verdachte aan meer zaken kan worden gelinkt.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant