Jordi van Zuidam scoorde zes doelpunten.

Overwinning voor Avanti in Maartensdijk

Sport 54 keer gelezen

Maartensdijk - Korfbalvereniging Avanti heeft bij de hervatting van de veldcompetitie een belangrijke overwinning behaald op Tweemaal Zes. In Maartensdijk werd een 10-12 voorsprong bij de rust in de tweede helft uitgebreid naar een 17-21 overwinning.

Net als in de heenwedstrijd keek Avanti halverwege de eerste helft tegen een grote achterstand aan (7-2), maar ook nu wist Avanti het tij tijdig te keren. Halverwege de wedstrijd zocht de ploeg van Erwin van der Putten met een twee doelpuntenvoorsprong (10-12) de kleedkamers op.

Tweemaal Zes wist in de tweede helft, met de wind mee, toch weer op gelijke hoogte te komen en zelfs een voorsprong te pakken (13-12). Het scoreverloop ging gelijk op tot aan de 16-16. Het reboundoverwicht in het eerste aanvalsvak bij de dames Nikki van Trigt en Nikki Klijn resulteerde vervolgens in doelpunten van Rick van den Blink en David Post (16-18). Toen vervolgens Jordi van Zuidam uit een vrije bal de 16-19 scoorde was de wedstrijd beslist. Met enkele doelpunten in de slotminuten waaronder twee doelpunten van David Post werd de eindstand 17-21. Doelpunten: David Post (6), Jordi van Zuidam (6), Rick van den Blink (5), Manon Ballings (2) en Nikki van Trigt (2).

Zaterdag 23 April ontvangt Avanti koploper TOP uit Arnemuiden op sportpark De Groene Wijdte in Pijnacker. Wil Avanti de competitie bovenin nog spannend maken dan zal er gewonnen moeten worden. Aanvang: 16.00 uur en de toegang is gratis.