Ook in Pijnacker werd er stilgestaan bij het overlijden van icoon Johan Cruijf. Beelden: David Dilling
Ook in Pijnacker werd er stilgestaan bij het overlijden van icoon Johan Cruijf. Beelden: David Dilling
VIDEO

OLIVEO neemt revanche op gehavende runner-up HOV/DJSCR

Sport 97 keer gelezen

Pijnacker - Na de bizarre ontsnapping van DONK, twee weken geleden was het OLIVEO er veel aan gelegen de drie punten ditmaal in Pijnacker te houden. In de heenwedstrijd tegen de Rotterdamse opponent van zondag had de Pijnackerse equipe ook al averij opgelopen.

Destijds eiste de leidsman de hoofdrol op door twee strafschoppen en een vrije trap toe te kennen aan HOV waaruit drie tegentreffers vielen die de eindstand op 3-3 bepaalde. HOV verkeerde afgelopen week in crisis, dit ondanks de 2e plaats in 3C.  Een deel van de spelersgroep zegde het vertrouwen op in de zittende trainer waardoor deze (inclusief een aantal spelers) zijn biezen pakte. Om nog enigszins aansprak te maken op een hoge eindrangschikking moest er door OLIVEO gewonnen worden zondag van de getergde bezoekers. Deze overwinning kwam er, de Pijnackerse supporters zagen de thuisclub met 5-2 zegevieren op een zonovergoten sportpark.

Het makkelijk combinerende HOV kreeg de eerste kans van het duel. Goed en wel begonnen mocht de eerste aanvaller van de bezoekers al op doelman Martijn Duijvestijn af. Die reageerde met een prima reflex waardoor de brilstand gehandhaafd bleef. Na een eerste poging van Jeffrey Paanakker was het raak voor rechtsback Jeffrey van Oort. Zijn voorzet werd foutief ingeschat door de doelman van HOV waarna het leder in het doel belandde. U raad het al: één van de spelers die was opgestapt en vertrok in het kielzog van de trainer was de doelman waardoor een 47-jarige vervanger was opgetrommeld. Bij de 2-0 van OLIVEO trof de doelman echter geen enkele blaam. Niels Bentvelzen stelde topscoorder Wessel Kleij in staat om van dichtbij binnen te schuiven middels een prachtige steekpas. Nadat Bentvelzen zelf de paal nog raakte via een schitterende lob floot de leidsman voor rust.

Voorzet 2.0 en 3.0
Vlak na rust kwam HOV terug in de wedstrijd. De sterke spits van de Rotterdamse bezoekers draaide kort weg bij zin directe bewaker en passeerde Duijvestijn met een streep in de korte hoek en zo werd de aansluitingstreffer een feit. Kort na deze aansluitingstreffer brachten de Pijnackenaren de marge al weer op twee. Een voorzet van Bentvelzen werd in eigen doel gewerkt door de doelman en een verdediger van de Kralingers. OLIVEO kwam na deze treffer niet meer in de problemen en breidde de marge nog verder uit. Bentvelzen was de tweede van de middag die scoorde middels een afgedwaalde voorzet en de 4-1 aantekende. Duijvestijn redde OLIVEO nog één maal voordat Kleij zijn tweede van het duel binnen schoof. Een inzet van Van Wichen ketste terug van de paal waarna Kleij kon intikken. Wederom ging de keeper van HOV niet vrijuit maar dat mocht de pret niet drukken.

Slotakkoord was voor de Kralingse bezoekers. Uit een vrije trap werd de 5-2 eindstand op het scorebord gebracht. Met nog vijf duels te gaan is het ongekend spannend in 3C. In theorie maken vijf ploegen nog kans op het kampioenschap waarvan OLIVEO er één is. Volgende week moet de volgende horde genomen worden, OLIVEO speelt uit tegen middenmotor CKC.

Opstelling OLIVEO: Duijvestijn, van Oort, Van Wichen, Van Hagen, Woutersen, Milolaza, Luscuere, Paanakker, Bentvelzen, Kleij (Brouwer), Hoogland (Van der Pol)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant