Charlie Windhorst in actie voor de Nootdorpers. (Foto: Sander de Hollander)
Charlie Windhorst in actie voor de Nootdorpers. (Foto: Sander de Hollander)

Zes punten voor Nootdorpse voetbalclubs

Sport 196 keer gelezen

Nootdorp - Beide Nootdorpse teams speelden afgelopen weekend een uitbeurt maar bleven wel in de regio. SV Nootdorp ging op bezoek bij Forum Sport in Voorburg en RKDEO ging op bezoek in Den Haag bij de Koninklijke HVV en beide teams kwamen met de winst weer huiswaarts.

SV Nootdorp had een tumultueuze periode achter de rug. Na de uit de hand gelopen wedstrijd tegen Argon had het bestuur twee basisspelers geroyeerd. Door schorsingen van Flohr en Hollenberg en blessure van Stam moest het trainerstrio Karelse-Boereboom-Sloos toch weer elf namen uit de hoge hoed toveren die op het wedstrijdformulier genoteerd konden worden. Omdat de voorgaande editie van Forum Sport-SV Nootdorp ook uitgelopen was op een aantal onvriendelijkheden was er een neutraal arbitraal trio aangesteld om alles in goede banen te leiden. SV Nootdorp kwam dus sterk verzwakt aan de start maar de elf Nootdorpers lieten zich van hun beste kant zien en ging de strijd furieus aan. Nootdorp kreeg wat kansjes en gaf in verdedigend opzicht niets weg en leek gedurende de wedstrijd op een brilstand aan te sturen en zou dus mogelijk een punt overhouden aan het duel. Ware het niet dat Marcley Manuela in de slotminuut de bal langs Forum Sport keeper tikte en met een nipte overwinning de volledige buit mee naar Nootdorp kon nemen.

Op bezoek bij HVV
RKDEO ging op bezoek bij de Koninklijke HVV in Den Haag. RKDEO begon goed en kon in de eerste helft uitlopen naar een 0-3 voorsprong door doelpunten van Sam Ruinard, Chris Nieuwpoort en Tom Simonis. Nog voor de theepauze scoorde HVV en kwam de ruststand op 1-3. Vlak na de hervatting kon HVV de aansluitingstreffer maken en kwam de tussenstand op 2-3. Een aantal minuten later kreeg RKDEO een penalty toegewezen en Rob van Hagen verzilverde deze, 2-4. HVV kreeg wegens een overtreding ook een penalty toegewezen maar keeper Dennis Hendriks is in goede vorm en stopte deze. Na iets meer dan een uur spelen kwam HVV toch nog op 3-4 maar verder liet RKDEO het niet komen en verdedigde met hand en tand en sleepte de overwinning uit het vuur.  RKDEO zit in een goede flow, 4 competitie overwinningen op rij.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant