Deze kwekers hopen op veel bezoekers. Ze zetten zaterdag 2 en zondag 3 april hun bedrijf open. Er is ook een centrale verkoopplek waar alle verse producten uit het gebied te koop zijn voor  scherpe prijzen. Een deel van de opbrengst gaat naar goede doelen. 
Deze kwekers hopen op veel bezoekers. Ze zetten zaterdag 2 en zondag 3 april hun bedrijf open. Er is ook een centrale verkoopplek waar alle verse producten uit het gebied te koop zijn voor  scherpe prijzen. Een deel van de opbrengst gaat naar goede doelen. 

Kom in de Kas in tuinbouwgebied tussen Pijnacker en Delfgauw

Actueel 781 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - Komend weekend is het landelijke evenement Kom in de Kas. De tuinbouw houdt open huis. Ook in het gebied van de Schimmelpenninck van der Oyeweg tussen Pijnacker en Delfgauw. 

In dit gebied is een grote diversiteit aan bedrijven actief. Er wordt een breed assortiment aan voedsel- en sierproducten geteeld. Bij de plusminus tien deelnemende kwekers krijgen de bezoekers uitleg over het opkweken van komkommers, tomaten, paprika's, bloemen en planten.

Van al het lekkers kan natuurlijk ook het nodige geproefd worden. Sappige tomaatjes, prachtige paprika's en voor de liefhebber echte Hollandse komkommers! Kinderen kunnen zich uitleven met schapen drijven, bloemschikken en zich laten schminken. Bezoek je de Kom in de Kas dag: doe dan mee met de #kasfoto2016 wedstrijd! Kijk voor meer informatie op de Facebookpagina van Kom in de Kas.

Kom in de Kas wordt voor de 39e keer georganiseerd en is het jaarlijkse publieksevenement van de Nederlandse glastuinbouwsector. De openingstijden zijn zaterdag 2 april van 10.00 tot 17.00 uur en op zondag 3 april van 11.00 tot 16.00 uur. Parkeren kan bij de sportverenigingen op de Sportlaan in Pijnacker en bij begraafplaats Iepenhof, Hoflaan in Delft. Er rijden pendelbussen tussen de parkeerplaatsen en het tuinbouwgebied. www.komindekas.nl

Deelnemers
De volgende bedrijven mee: LG Flowers met snijgerbera's, Freek van der Velden met potgerbera's, Duijndam met paprika's, Ronald Ammerlaan met cymbidiums, Hazeu Orchids met phalaenopsis, Koos Haket met pioenrozen, Sjaak van der Burg met ficussen, de familie Van den Berg met hun hoveniersbedrijf en plantenhotel, Vollering met potgrond, gebroeders Termorshuizen met komkommers en Jan van Marrewijk met tomaten. Scouting Nootdorp verleent hand- en spandiensten.

Er is een centrale verkoopplek voor de verse producten uit het gebied. Bij veel deelnemende bedrijven staan stands van toeleveranciers en andere verenigingen/organisaties die van meerwaarde zijn voor het evenement.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant