Verena ten Hacken probeert de cirkel te bereiken. Foto: Mieke van Veen
 Verena ten Hacken probeert de cirkel te bereiken. Foto: Mieke van Veen

Handbaldames bereiken Zuid-Hollandse bekerfinale

Sport 64 keer gelezen

Pijnacker - Na twee keer te zijn gestrand in de halve finale om de Jan Alma Cup slaagde Dames 1 van Oliveo Handbal er eindelijk in de bekerfinale te bereiken. Dinsdag 22 maart versloeg het team van coach André de Waal het bezoekende Hellas met 26-21.

Oliveo speelde weliswaar een moeizame wedstrijd tegen de routiniers van Hellas 3. Het speelde te voorspelbaar en in een te laag tempo en was vooral in de omschakeling erg slordig met de passing en afronding. Oliveo stond met rust 11-13 achter. Ook de tweede helft verliep het aanvallend niet soepel, maar de verdediging kreeg meer grip op het aanvalsspel van Hellas. Na enkele omzettingen en wissels speelde Oliveo het laatste kwartier beter.

Met Aniek van de Coevering op de cirkel en Charelle Jordense en Verena ten Hacken op de opbouw ging het tempo omhoog en het doel van keepster Kitty van Dam bleef schoon. Een eindspurt met zes treffers op rij was voldoende voor de winst. Aniek was topscorer met negen doelpunten. Nicole van Boles tikte er zes in en Sabrina van Kester en Verena waren ieder goed voor drie treffers. Oliveo kan zich opmaken voor de finale op vrijdag 15 april tegen het Zoetermeerse Gemini.          

Instuiven
Op de zaterdagen 9, 16 en 23 april zijn er handbalinstuiven van 10.00-11.00 uur in sporthal Het Nest. Basisschoolkinderen kunnen vrijblijvend kennismaken met de veelzijdige handbalsport. Ook is de instuif een goede voorbereiding op het Klaverblad Verzekeringen Schoolhandbaltoernooi dat plaatsvindt op 6 mei. Meer via www.oliveohandbal.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant