Afbeelding

LIEF! Gratis paasontbijt voor ouderen

Actueel 211 keer gelezen

Pijnacker - Op donderdag 24 maart organiseerde Tzorg een Paasontbijt voor haar cliënten in de regio Pijnacker. Het Paasontbijt werd speciaal georganiseerd om cliënten bij elkaar te brengen en hen een gezellige ochtend te bezorgen. Het ontbijt vond plaats in Bibliotheek Oostland, die speciaal hiervoor kosteloos beschikbaar werd gesteld.

Vanwege de grote belangstelling vanuit cliënten werd er ook een Paaslunch geserveerd om iedereen de kans te geven deel te nemen. Om de zorg betaalbaar te houden is het van belang dat mensen langer zelfstandig thuis blijven wonen en er meer aandacht is voor zelfredzaamheid. Wat kunnen mensen nog zelf? Wat kan hun familie bijdragen en wat zijn de mogelijkheden van bijvoorbeeld vrijwilligers in de wijk? Het netwerk om cliënten heen wordt steeds belangrijker. Tzorg wil daarom extra aandacht besteden aan het ontmoeten en verbinden van mensen.

Dit Paasontbijt was één van de initiatieven om cliënten samen met een introducé, bijvoorbeeld een familielid of mantelzorger en mensen van de gemeente elkaar te laten ontmoeten en te laten genieten van een heerlijk ontbijt. Ook het Rode Kruis was betrokken bij deze activiteit. Zij zorgden voor muzikale ondersteuning door middel van accordeonist Kees Balm. Hij kwam speciaal voor deze gelegenheid spelen. Een groot aantal ouderen van het Rode Kruis waren ook aanwezig om de accordeonist te beluisteren.

Zorgcoördinator Romy van der Pijl kijkt terug op een heel geslaagde dag: "Zowel bij het ontbijt als bij de lunch waren de cliënten erg enthousiast. Ze vonden het heel prettig andere cliënten van Tzorg te ontmoeten. Ook de bijdrage van het Rode Kruis werd door de cliënten, en natuurlijk ook door Tzorg, erg gewaardeerd'.

Image and video hosting by TinyPic

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant