D1 zaalkampioen, van links naar rechts: Dannick van Veen, Lisa Hofland, Fleur Verschoor, Romée van der Knaap, assistent-coach Katja Tas, trainer/coach Vincent Hofland, Ilse van Paridon, Noémy Berkhout, Marit Duijvestijn en Anique de Vries. Foto: Nicole van Boles
D1 zaalkampioen, van links naar rechts: Dannick van Veen, Lisa Hofland, Fleur Verschoor, Romée van der Knaap, assistent-coach Katja Tas, trainer/coach Vincent Hofland, Ilse van Paridon, Noémy Berkhout, Marit Duijvestijn en Anique de Vries. Foto: Nicole van Boles

D2 van Oliveo Handbal ongeslagen zaalkampioen

Sport 790 keer gelezen

Pijnacker - Zaterdag 19 maart speelden de meiden van Oliveo D2 - elf en twaalf jaar - hun laatste zaalwedstrijd thuis tegen Velo D3. Onder toeziend oog van veel publiek wonnen ze gemakkelijk met 22-8 en werden daarmee ongeslagen kampioen.

Na afloop werden ze gehuldigd door het bestuur van Oliveo met medailles, er waren bloemen van de ouders en ze ontvingen een attentie van shirtsponsor Skippy/Pepijn Kinderopvang. Daarna was er een feestje met veel lekkers in de kantine.

Oliveo Handbal verlengt samenwerking
Oliveo heeft overeenstemming bereikt met beide hoofdtrainers Edwin Hofland en André de Waal om ook volgend seizoen de heren- respectievelijk damesselectie onder hun hoede te nemen.

Edwin gaat zijn derde jaar bij Oliveo in. De afgelopen seizoenen heeft hij hard gewerkt aan de ontwikkeling van de jonge, getalenteerde spelersgroep. Na het kampioenschap in de Hoofdklasse startte hij twee jaar geleden met een sterk verjongd team in de Tweede Divisie. Dankzij hard werken boekte het team de nodige vooruitgang en het speelde zich vorig seizoen op de laatste speeldag veilig. Op dit moment bezet HS1 een veilige negende plaats. Komend jaar is het streven deze lijn door te trekken en een stabiele positie in de middenmoot te behalen.

André de Waal begint aan zijn tweede termijn bij Dames 1. De afgelopen seizoenen heeft hij gebouwd aan een evenwichtige groep die na de promotie naar de Hoofdklasse vorig jaar nu bovenaan staat. Met nog twee wedstrijden te gaan, staat Oliveo twee punten voor op WHC, de nummer 2 en zal waarschijnlijk de laatste wedstrijd - tegen WHC op 9 april - de beslissing moeten brengen of de dames zich plaatsen voor de promotiewedstrijden. De doelstelling voor de komende jaren ligt vooral op het inpassen van de nodige jeugdspeelsters en het toewerken naar een plekje in de Tweede Divisie. Het bestuur van Oliveo Handbal is zeer verheugd dat beide trainers ook volgend seizoen weer bij Oliveo actief zullen zijn.

Handbaldames koploper
Zaterdag 19 maart speelde DS1 tegen DWS uit Schiedam. Het  bleef lang spannend of de thuisploeg wel met een overwinning het veld zou afstappen. Na een aarzelende start trok Oliveo de eerste helft het initiatief naar zich toe. Na 12-5 verslapte de ploeg. Het was 15-12 met rust. Daarna kon DWS direct de aansluiting maken, waardoor Oliveo verkrampt ging spelen. Bij 21-20 leek Oliveo te bezwijken, maar een snelle break van Shanna Némethy zorgde voor 22-20. De laatste vijf minuten zat de verdediging dicht en scoorden Xandra ten Hacken, Aniek van de Coevering en Nicole van Boles waardoor er een benauwde 25-21 zege werd behaald.

Winst voor handbalheren
Zaterdag speelden de handbalheren tegen Gemini uit Zoetermeer. In de eerste helft gingen beide teams gelijk op, met rust was het 18-15. De tweede helft begon Oliveo sterk en behaalde een voorsprong van negen doelpunten. In het laatste stuk kwam Gemini nog terug tot 34-30. Dennis van Bemmelen scoorde veertien keer, Sven de Kroon zeven- en invaller Emiel van de Coevering zesmaal.

Instuiven
Op de zaterdagen 9, 16 en 23 april kunnen basisschoolkinderen van 10.00-11.00 uur deelnemen aan de handbalinstuif. Deze instuif is ook een goede oefening voor het Klaverblad Verzekeringen Schoolhandbaltoernooi dat plaatsvindt op vrijdag 6 mei. Voor meer informatie www.oliveohandbal.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant