RKDEO op dreef. Foto: Sander de Hollander

Winst bij RKDEO, Nootdorp verliest

Sport 74 keer gelezen

Nootdorp - Beide Nootdorpse voetbalclubs speelde afgelopen weekend weer buitenshuis. RKDEO vertrok naar het landelijk gelegen Rijpwetering, waar nog weilanden zijn en geen flatgebouwen staan, waar de windmolen nog draait om water te pompen en niet als musea is ingericht.

De meegereisde Nootdorpse aanhang moest lang wachten voordat er langs de lijn in de gure maar zonnige wind gejuichd kon worden. De klok kon bijna stilgezet worden want in de slotminuut kwam RKDEO op voorsprong door een doelpunt van Sam Ruinard op aangeven van Rick de Bruijn. Scheidsrechter Karagantcheff telde er nog een handvol minuten extra tijd bij maar gescoord werd er niet meer dus gingen de 3 punten mee in de tas richting huis.

SV Nootdorp vertrok 's-Morgens vroeg al naar het verre Noord-Hollandse Hoorn om aan te treden tegen Zwaluwen'30. In tegenstelling bij RKDEO die in de 89e minuut de winnende treffer maakte ging SV Nootdorp in de 89e minuut ten onder. Na een vlotte combinatie scoorde Zwaluwen'30 en was de eindstand 1-0. SV Nootdorp zit in een klein dipje, twee keer verlies en 1x gelijk levert niet genoeg punten op om in de race te blijven voor de hoofdprijs.