Piet Vergeer, hier ten tijde van de modernisering van het zalencentrum in 2012, heeft nachten liggen woelen over de toekomstplannen. Zoals het er naar uit ziet, kan tante Jans (Oudshoorn-Spruit) straks (in 2021) gewoon haar honderdste verjaardag vieren in het Witte Paard. 
Piet Vergeer, hier ten tijde van de modernisering van het zalencentrum in 2012, heeft nachten liggen woelen over de toekomstplannen. Zoals het er naar uit ziet, kan tante Jans (Oudshoorn-Spruit) straks (in 2021) gewoon haar honderdste verjaardag vieren in het Witte Paard. 

Plan voor speelautomatenhal Witte Paard toch wat verder weg dan gedacht

Actueel 201 keer gelezen

Nootdorp - Brekend nieuws op Telstar Online eind vorige week. De gemeente Pijnacker-Nootdorp had een vergunningaanvraag ontvangen voor de komst van een speelautomatenhal in partycentrum Het Witte Paard aan de Gildeweg in Nootdorp.

"Eigenaar Piet Vergeer denkt erover na om te stoppen met het organiseren van feesten en partijen", aldus de boodschap. Een kleine week later is het nieuws toch weer anders van aard en toon: de gemeente gaf aan in eerste instantie al in gesprek te zijn met de andere aanvrager, het Hajérestaurant langs de A13, dat daar een soortgelijke voorziening wil vestigen. Hajé was de eerste aanvrager en er wordt voorlopig eerst naar hun mogelijkheden gekeken.

Pas als beide partijen daar niet uitkomen, dan zal bekeken worden of het Witte Paard wel in aanmerking komt voor zo'n vergunning. Het was beide partijen bekend dat er maar één vergunning verleend gaat worden. Dat kreeg Piet Vergeer gistermorgen te horen van wethouder Jaap van Staalduine. Piet Vergeer belde na het gesprek meteen naar onze redactie om het verhaal op Telstar Online van vorige week toe te lichten en te actualiseren.

Zakelijke klanten
De zestig lentes tellende Piet Vergeer zei vorige week al dat de hele ontwikkeling hem de nodige nachtrust had gekost. "Aan de ene kant gaat het heel goed met het Witte Paard. We hebben nog nooit zo goed gedraaid als de afgelopen jaren. Na de crisis van 2008, en het wegvallen van de zakelijke klanten, is de focus iets meer gelegd op de trouwerijen met deelname aan diverse trouwbeurzen en dergelijke. Dit resulteerde in een uitstekende ontwikkeling in de trouwfeesten.

Speelautomatenhal
Aan de andere kant: het kost heel veel energie om zo'n zalencentrum goed te laten rouleren. Kijkende naar de toekomst ga je ook nadenken over je leeftijd en wat het aan inspanning steeds weer kost om het allemaal goed te laten draaien. Je gaat ook met je vrouw, je kinderen en je medewerkers in gesprek. Uiteindelijk kwamen we tot diverse opties met betrekking tot de toekomst om als Witte Paard door te gaan zoals we bezig zijn. De familie Ballenmaker, uitbater van meerdere speelautomatenhallen, zoals Sir Winston Rijswijk, de Asta in Den Haag en de Vitalizée in Scheveningen, toonde al eerder interesse om in het Witte Paard een speelautomatenhal te vestigen. Met deze partij hebben we afgesproken dat we in ieder geval de mogelijkheid wilden bekijken om een vergunning hiervoor aan te vragen op de benedenverdieping, met de bedoeling dat we met restaurant Howdy's op de eerste verdieping gewoon zouden doorgaan."

Lager pitje
Na het gesprek met de wethouder zegt Piet Vergeer dat het plan voor de speelautomatenhal voorlopig op een lager pitje is komen te staan. "De politiek kennende gaan ze echt geen twee vergunningen voor zo'n voorziening  verlenen. Dat betekent dat wij gewoon doorgaan met de exploitatie van het Witte Paard. Het was sowieso de bedoeling om tot 1 januari 2018 door te gaan maar zoals ik er nu tegenaan kijk, ga ik door tot mijn 67ste.  En daarna zal er toch een constructie met de kinderen worden afgesproken. Dat is het plan. En als het anders wordt, laat ik het echt bijtijds weten."

Pannenkoekenrestaurant
Het Witte Paard is sinds 2002 gevestigd aan de Gildeweg, op een A-locatie pal langs de snelweg en bij de oprit Nootdorp/Ypenburg, nadat het oude Witte Paard aan de Koningin Julianastraat in Nootdorp plaats moest maken voor winkelcentrum Parade.  Op de benedenverdieping werd het partycentrum gevestigd met diverse zalen die in 2012 nog grondig zijn vernieuwd. En op de verdieping het zeer succesvolle pannenkoekenrestaurant Howdy's met wekelijks zo'n 1300 gasten. Piet Vergeer nam het bedrijf in 1990 over van zijn vader die er rond 1950 mee was begonnen. Het oude Witte Paard stond pal naast de toenmalige drafbaan, vandaar de naam.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant