It wasn't me.
It wasn't me.

Hoe succesvol is de aanpak van hondenpoep nu eigenlijk?

Actueel 89 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - Met een hoop toeters en bellen presenteerde burgemeester Francisca Ravestein vorig jaar een keiharde aanpak van hondenpoepoverlast.

Er werden onder andere hondenpoepbakken bijgeplaatst en opsporingsambtenaren kregen de opdracht om asociale hondenbezitters in de kraag te vatten. Maar hoe succesvol is deze aanpak? Telstar Online stelde deze vraag aan de burgemeester.


  • TelstarTV besteedde meermaals aandacht aan de kwestie.

"Het terugdringen van overlast door hondenpoep is voor de gemeente een speerpunt. De afgelopen maanden is planmatig gecontroleerd op plekken waar veel overlast is. Waar de overlast blijft, worden BOA's ingezet. Zij kunnen bekeuringen uitdelen aan mensen die zich niet aan de regels houden. De acties van de afgelopen maanden waren vooral gericht op bewustwording, niet in eerste instantie op het uitdelen van boetes", zo laat een woordvoerster van de burgemeester weten.

"We zien op een aantal locaties duidelijke verbetering, zoals bijvoorbeeld in Delfgauw. Helaas is ook op een aantal plaatsen de verbetering te gering. We gaan daarom de komende periode weer extra controleren en ook extra inzetten op de communicatie rond het hondenpoepprobleem. Als hierdoor geen verbetering optreedt, zal er door de BOA's handhavend opgetreden worden. Dat betekent dat boetes uitgedeeld worden en dat BOA's ook niet herkenbaar als BOA zullen gaan controleren. Een bekeuring voor het niet opruimen kost 140 euro. Als dit ook nog eens gebeurt op een speelweide is dit 140 euro extra", zo besluit ze.


  • De televisieploeg van TelstarTV bezocht vorig jaar samen met de burgemeester een dampende hotspot.

Adverteren op Telstar Online of de lokale televisie? Telstar Online bereikt dagelijks meer dan 13.000 (unieke) bezoekers. Mail naar advertentie@telstar-uitgeverij.nl voor de mogelijkheden of klik hier voor meer informatie.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant