Foto: Jongin Pijnacker-Nootdorp
Foto: Jongin Pijnacker-Nootdorp

Van de Gevel: "Nul Procent feestje is duur grapje"

Actueel 95 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - Politica Hanneke van de Gevel van Eerlijk Alternatief vindt de kosten voor het Nul Procent feestje, dat onlangs werd gehouden in de kantine van RKDEO, buiten alle proporties.

"Een duur grapje voor nog geen 20 kinderen. En dat van ons belastinggeld", zo schrijft ze op haar Facebook. Op het feest, dat werd georganiseerd door het lokale jeugd- en jongerenwerk, trad de bekende rapper Gio op. Volgens Hanneke vraagt deze rapper normaal gesproken 1.275,00 euro voor een optreden.

Betrokken inwoners
CDA-wethouder José van Egmond laat in een reactie weten: "Dit plan is gemaakt samen met betrokken inwoners uit Nootdorp en maatschappelijke organisaties. Vanuit het Leefbaarheidsplan is budget beschikbaar gesteld voor diverse projecten, waaronder deze. Deze avond is een co-productie voor en door jongeren, in samenwerking met RKDEO en jongerenwerk."

Tijdens deze zogenoemde Nul Procent feestjes wordt geen alcohol geschonken. Ook de artiesten worden verzocht nuchter te verschijnen. De vraag of het organiseren van dit soort feesten daadwerkelijk een overheidstaak is, speelt al langer.

Publiek geld
"Dat de overheid dit soort feestjes (al dan niet in samenwerking met andere clubs) organiseert illustreert precies wat er mis is met onze overheid. Wat een zoete bemoeizucht! Geen effectievere manier om een ouder alle verantwoordelijkheid te ontzeggen voor het doen en laten van kinderen. Wat een gehobby van publiek geld", zo schrijft een dorpsgenoot onder het Facebookbericht van Hanneke. Een andere inwoner van Pijnacker-Nootdorp is juist enthousiast: "Mijns inziens een heel goed gezamenlijk initiatief. Er zijn te weinig mogelijkheden voor deze groep kinderen."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant