Avanti op de foto met het team van de week.

Avanti vervult sportieve plicht

Sport 57 keer gelezen

Pijnacker - Korfbalvereniging Avanti heeft haar sportieve plicht vervuld door met 22-20 te winnen van Groen Geel. De ploeg uit Wormer is nog in grote degradatiezorgen en had graag de punten meegenomen uit Pijnacker.

Avanti was twee wedstrijden voor het einde van de zaalcompetitie al zeker van plek vier wat een knappe prestatie is na de promotie van vorig seizoen. Daarmee speelt het team van Erwin van der Putten ook komend seizoen weer in de Hoofdklasse. Groen Geel is nog geenszins veilig en hoopte op punten in Pijnacker nu er voor Avanti weinig meer op het spel zou staan.

Er was Avanti echter alles aan gelegen om de laatste thuiswedstrijd in winst om te zetten en het publiek daarmee te bedanken voor de geweldige steun gedurende het seizoen. Na een 11-10 voorsprong bij de rust werd de overwinning in de slotfase definitief veilig gesteld dankzij een doelpunt van de weer zeer trefzekere Rick van den Blink. Eindstand 22-20.
Tijdens de wedstrijd was er nog een tweetal bijzondere records te noteren. Allereerst scoorde Rick van den Blink bij 7-6 zijn 100e treffer van dit zaalseizoen wat een uitzonderlijk hoog gemiddelde is. En daarnaast maakte Jordi van Zuidam in de tweede helft zijn 100e treffer van het seizoen (veld en zaal gecombineerd), wat een prima prestatie is in zijn debuutjaar.

Doelpunten: Rick van den Blink (10), Jordi van Zuidam (3), Stefan Hogervorst (2), Meike Noorlander (2), Manon Ballings, Sophie Donkervoort, David Post, Thomas Reijgersberg en Nikki van Trigt.