Afbeelding

Klein beetje wrijving, maar vooral tactisch- en technisch beleid oorzaak vertrek Lentz en Korte

Sport 65 keer gelezen

Pijnacker - Het vertrek van trainer Eki Korte en zijn compagnon Chiel Lentz bij derdeklasser DSVP is het gesprek van de dag in voetbalminnend Pijnacker-Nootdorp.

Het tweetal heeft na een gesprek met een kleine delegatie van mensen, die zeer nauw zijn betrokken bij het eerste elftal van DSVP, besloten om de samenwerking per direct te beëindigen.

Geen stijgende lijn
Onze redactie belde vanmorgen even met woordvoerder Richard de Niet van DSVP. "De resultaten van het eerste elftal blijven tegenvallen. Wij hebben meermaals gevraagd aan deze trainers hoe ze op het gebied van tactisch- en technisch beleid de boel weer op de rails konden krijgen. Zelf ben ik niet bij het gesprek geweest, maar het is duidelijk dat er geen stijgende lijn is ingezet. Dan moet er een beslissing worden genomen."

Beetje wrijving
Op de vraag of er überhaupt nog wel een klik was tussen het elftal en de trainers, reageert Richard open: "Natuurlijk ontstaat er best een beetje wrijving, maar het ging voornamelijk om tactisch- en technische zaken. Spelers gaven dit ook aan, zeker de laatste weken. Ze hadden soms geen idee waarom ze een actie uitvoerde of waarom ze op een bepaalde positie werden ingedeeld. Op een gegeven moment klinkt er ook kritiek vanaf de zijlijn en dan moet je om de tafel gaan zitten met elkaar."

John de Letter zal zich de komende periode over het eerste gaan ontfermen. "Wie hem zal gaan versterken is nog niet bekend", aldus Richard.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant