Doelman Martijn Duijvestijn was met enkele fraaie reddingen de absolute uitblinker aan Pijnackerse zijde. Beelden: David Dilling
VIDEO

Oliveo heropent titelstrijd door overwinning op koploper FC Zoetermeer in kansenfestijn

Sport 111 keer gelezen

Pijnacker - Na een goed resultaat in het Haaglanden Voetbal Toernooi (3-1 winst) stoomde trainer De Mooij zijn manschappen klaar voor misschien wel de belangrijkste wedstrijd van het seizoen. Op Valentijnsdag werd er aangetreden tegen koploper FC Zoetemeer (FCZ).

Bij een overwinning verkleint de blauw-witte equipe het gat naar twee punten. Bij een overwinning van de Zoetermeerse club lijkt het gat definitief te groot waarna Oliveo mogelijk afhaakt in de titelstrijd. Onder weersomstandigheden die topper-onwaardig waren, sleepte de Pijnackerse ploeg met wat fortuin een 2-0 overwinning uit het vuur.

Het eerste bedrijf stond bol van de mogelijkheden. Oliveo mocht vanaf zeventien meter aanleggen voor een vrije trap, die strandde in de muur en Zoetermeer verloor een één-op-één met doelman Duijvestein die de vijandelijke inzet met zijn voet keerde. Een moment later raakte Niels Bentvelzen de paal waarna zijn inzet bij het doel weg ketste. Het mooiste moment van het duel kwam van FCZ zijde. Met een hakbal stelde John den Dulk zijn ploeggenoot in staat om wederom op Duijvestijn af te gaan. Duijvestijn won andermaal en werd in de rebound geassisteerd door Brouwer die bal van de lijn haalde. Tussentijds maakte de FCZ aanvaller nog hands wat niet geconstateerd werd door de leidsman waardoor de redding van Brouwer cruciaal bleek.

Nog voor rust kreeg Zoetermeer wederom een mogelijkheid nadat Van Wichen over de bal heen ging. Waar de blauw-gelen deze kans misten, was het luttele minuten later wel raak voor Oliveo. Eerst werd een kopbal van Bentvelzen nog gekeerd door doelman Rodger Takken van Zoetermeer maar een tweede kopbal van invaller Robin Hoogland, minuten later uit een vrije trap, was te machtig voor de goalie. Dat het 'maar' 1-0 stond bij ingang van de rust mocht dus een wonder heten. Het had ook 3-3 kunnen zijn.

Gedurende het tweede bedrijf waren de kansen een stuk schaarser. Duijvestijn moest tweemaal vangen en Bentvelzen kreeg wederom een goede mogelijkheid maar raakte de bal onvoldoende voor een doelpunt. Er was een fout van de FCZ doelman voor nodig om Kleij (net als voorgaande weken) op het wedstrijd formulier te krijgen. Zijn houdbaar ogende inzet verdween onder de doelman door en betekende de beslissing in de wedstrijd. FCZ geloofde het hierna wel en ontving door frustraties over de nederlaag nog wat kaarten waarvan er één de rode kleur had.  Zo trok Oliveo aan het langste eind in een duel waarin het doelman Duijvestijn zag uitblinken, waarin er zomaar een korfbaluitslag had kunnen vallen en waarin er bij wijze van spreken meer paraplu's dan mensen de wedstrijd aanschouwden. Niettemin een erg belangrijke zege waardoor de strijd aan de top ongekend spannend wordt in 3C. Volgende week speelt Oliveo thuis om 14:00 tegen nummer elf Ommoord.

Opstelling Oliveo: Duijvestijn, Van Hagen, Van Wichen, Brouwer, Mitchel Paanakker (Woutersen), Milolaza, Luscuere, Jeffrey Paanakker, Bentvelzen, Kleij, Vloemans (Hoogland)