Coach André de Waal geeft de verdediging aanwijzingen.
Coach André de Waal geeft de verdediging aanwijzingen.

Handbalselecties zonder punten naar huis

Sport 41 keer gelezen

Wouw - Zaterdagmiddag laat vertrokken de selecties van Oliveo Handbal met een bus vol spelers en fans naar Brabant voor de returnwedstrijden tegen Heerle.

Dames 1 kent de laatste weken pieken en dalen. De eerste helft speelde het team vooral aanvallend zonder strijdlust. Er werden veel persoonlijke fouten gemaakt en de afronding was niet scherp. Na twintig minuten stond het 10-1. Keepster Kitty van Dam was prima op dreef. Het team herpakte zich de laatste tien minuten en met rust stond het 14-7.

Pas bij 16-8 krabbelde Oliveo wat op. Treffers van Ingrid Bruinen en een 4:2-aanval zorgden ervoor dat Heerle na rust onder druk kwam te staan. Bij 17-13 kreeg het meegereisde publiek weer hoop. Oliveo forceerde echter te veel, waardoor het resultaat verkeerd uitpakte. Met vijf treffers op rij stelde de nummer vier in de hoofdklasse de zege veilig. Ondanks een slotoffensief verloor Oliveo teleurstellend met 23-19. Ingrid Bruinen was met vier treffers het beste op schot. Nicole van Boles was met zes treffers, waarvan vijf vanuit een strafworp, topscorer.

Het wordt spannend in de hoofdklasse; vijf ploegen staan binnen twee punten van elkaar verwijderd en elk verlies kan 'dodelijk' zijn.

Handbalheren
De handbalheren hadden de thuiswedstrijd in het najaar met 37-27 gewonnen, maar met de uitwedstrijd die Heerle in eigen hal met 'hars' mocht spelen, hadden ze meer moeite. Heerle speelde een snel spel, had de hele wedstrijd de leiding en won verdiend met 36-24. Het team van Edwin Hofland heeft nu drie teams onder zich in de tweede divisie. Handhaving is de doelstelling.

Heren A1 wint van Quintus/DIOS
De thuiswedstrijd van HA1 tegen het combinatieteam Quintus/DIOS zondag  31 januari was een topper. Beide teams speelden voor een volle tribune een gelijkopgaande wedstrijd. Het bleef tot het eind toe spannend. In de slotfase trok Oliveo de winst van 18-16 naar zich toe en ruilde hiermee de derde plek in de Jeugddivisie in voor een mooie tweede.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant