Topscoorder Wessel Kleij wordt gewisseld voor A-junior Niels van der Spek die zijn debuut maakt voor Oliveo.
Topscoorder Wessel Kleij wordt gewisseld voor A-junior Niels van der Spek die zijn debuut maakt voor Oliveo.

Oliveo speelt chagrijn van zich af in en tegen Haastrecht

Sport 119 keer gelezen

Pijnacker - Onder typische Nederlandse omstandigheden trad de equipe van trainer Martin de Mooij aan tegen Haastrecht. De Pijnackerse ploeg had wat goed te maken na de smadelijke nederlaag tegen degradatiekandidaat Stolwijk, vorige speelronde. Door deze tweede nederlaag op rij moest de blauw-witte brigade pas op de plaats maken in de strijd om de titel. Na een eclatante 2-6 overwinning in en tegen Haastrecht sluipt Oliveo weer richting de top drie.

Op sportpark Wilgenoord, waar de elementen van de natuur vrij spel hebben, werd er omstreeks 14:00 afgetrapt. Het eerste gedeelte van de wedstrijd was voor de thuisploeg. Eénmaal moest doelman Duijvestijn optreden bij een inzet van de geel-zwarten. Oliveo nam gaandeweg het heft in handen en kwam via Mitchell Paanakker (die zijn officiële basisdebuut voor het vlaggenschip van Oliveo maakte) op een 0-1 voorsprong. Zijn scherp aangesneden vrije trap passeerde iedereen, inclusief de verraste doelman van Haastrecht.

Haastrecht was het even kwijt na de openingstreffer en de aanvoerder van de thuisploeg hielp Wessel Kleij aan de 2-0. Een zwakke inspeelpas van achteruit werd onderschept en onder de keeper doorgeschoven. Nog voor rust deed Haastrecht wat terug. Mitchell Paanakker moest aan de noodrem trekken, wat hem geel opleverde en zag de toegekende vrije trap benut worden door een verdediger van Haastrecht. Echter zorgde Kleij ervoor dat Oliveo alsnog met een marge van twee ging rusten. De spits stond aan het einde van een 'luchtaanval' en kopte raak.

Haastrecht kwam beter de kleedlokalen uit dan Oliveo. Gelukkig stond Duijvestijn na rust goed op te letten. Met twee belangrijke reddingen voorkwam hij dat de thuisploeg terug kwam in de wedstrijd. Eerst moest hij gestrekt naar de hoek en even later wierp hij zich twee keer voor een lage inzet waardoor hij de laagvlieger van scoren afhield. Hierna strafte Oliveo het aanvallende spel van Haastrecht af door via Niels Bentvelzen, wederom Kleij en Steven Vloemans uit te lopen naar een 1-6 voorsprong. Haastrecht bepaalde de einstand op 2-6 door in de 'dying seconds' de tweede huisgoal van de middag te maken.

Opstelling Oliveo; Duijvestijn, Van der Pol, Brouwer (Jansen), Van Hagen, Mitchel Paanakker, Milolaza, Luscuere, Jeffrey Paanakker, Bentvelzen, Kleij (Van der Spek), Vloemans

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant