Afbeelding

Ouderen uit Pijnacker-Nootdorp blijven koel onder verdwijnen blauwe envelop

Actueel 68 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - Bij het Meldpunt 'Dag blauwe envelop' van de Belastingservice Ouderenbonden zijn sinds november 2015 ruim 3500 meldingen binnengekomen. Dat meldt ouderenorganisatie KBO aan Telstar Online.

Aanleiding voor het meldpunt was de mededeling van de Belastingdienst dat de 'blauwe envelop' binnen zeven jaar verdwijnt en dat alle post digitaal verstuurd wordt. De melders verwachten problemen als het contact met de overheid en de gemeente alleen nog maar via internet en e-mail verloopt.

Weinig meldingen
Bij Stichting Welzijn & Ondersteuning Pijnacker-Nootdorp (SWOP) zijn opmerkelijk genoeg geen alarmerende telefoontjes binnengekomen, niet op de laatste plaats omdat de stichting hulp en ondersteuning biedt aan 55-plussers in onze gemeente. Directeur Harry Keuter van SWOP: "Wij hebben nog weinig meldingen gekregen en er is ook geen onrust. De Belastingdienst heeft enerzijds nog 7 jaar de tijd om een oplossing te bedenken en daarnaast is er toegezegd dat er altijd een alternatief wordt geboden", merkt Keuter nuchter op.

SWOP biedt hulp
Keuter en zijn manschappen helpt hulpbehoevende ouderen vanaf 55 jaar met het invullen van de belastingaangifte (alleenstaande met een inkomen tot 30.000 euro en echtparen tot 45.000 euro, red.) Vanaf maandag 1 februari kunnen inwoners zich aanmelden via 015-3615134 om in één van de dorpskernen samen met een vrijwilliger de formulieren in te vullen, zo laat hij aan Telstar Online weten.

Kleine bijdrage
"Vorig jaar heeft SWOP maar liefst 275 inwoners geholpen met het doen van aangifte bij de Belastingdienst", besluit Keuter. SWOP vraagt een kleine bijdrage voor het invullen van de belasting aangifte (vanaf 10 euro, red.)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant