Fris in Haarlem wordt gerund door een heuse dorpsgenoot uit Pijnacker.
Fris in Haarlem wordt gerund door een heuse dorpsgenoot uit Pijnacker.

Vakprijs voor Pijnackernaar Lex Gasseling van Restaurant Fris in Haarlem

Actueel 323 keer gelezen

Pijnacker/Haarlem - Eigenaar Lex Gasseling van Restaurant Fris in Haarlem heeft maandagavond 25 januari een JRE-Award in de wacht gesleept. De inwoner uit Pijnacker won de vakprijs 'Gastheer van het Jaar' van de Nederlandse afdeling van Jeunes Restaurateurs d'Europe (JRE Nederland), de restaurantvereniging die bestaat uit jonge, getalenteerde restaurateurs.

Gasseling kreeg de JRE-Award maandagavond uitgereikt tijdens een feestelijke afsluiting van de vergadering van JRE Nederland bij Landgoed Duin en Kruidberg in Santpoort-Noord. Leden van de restaurantvereniging stemden de afgelopen periode op hun favoriete gastheer of gastvrouw.

'Deze prijs zie ik als waardering voor ons werk', aldus Gasseling. 'Dat collega-restaurateurs je kiezen, dat telt zwaar. Ik vind dit waanzinnig. Liefde en aandacht zijn het belangrijkste in ons vak. Bij Fris doen we er alles aan om onze gasten in de watten te leggen. Dat dit is beloond, is geweldig.'

Brabantse kip
Lex Gasseling runt Restaurant Fris samen met zijn vrouw Sophia Gasseling. Chef-kok van het restaurant is Rick May. Hij kookt Frans klassiek met internationale invloeden en Nederlandse ingrediënten. Sophia Gasseling: 'Zo werken wij bijvoorbeeld met Tante Door-kip, dat is een Brabantse kip die vrij is van antibiotica en geen groeibevorderaars krijgt.'

Restaurant Fris is gevestigd in de Twijnderslaan 7 in Haarlem. De eetgelegenheid staat in de Michelingids vermeld met een Bib Gourmand, dat is een waardering voor een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

Kwaliteit, talent en passie
Jeunes Restaurateurs d'Europe is een restaurantvereniging voor jonge, getalenteerde restaurateurs, ook wel de jonge honden genoemd. De vereniging telt ruim 30 leden en het lidmaatschap staat voor kwaliteit, talent en passie. De Nederlandse vereniging maakt onderdeel uit van een internationale organisatie met 17 deelnemende landen waaronder Spanje, Italië, Frankrijk en Australië.

Image and video hosting by TinyPic

Pijnackernaar Lex met de felbegeerde prijs.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant