Afbeelding

Politie pakt verdachte jihadist op in buurgemeente Delft

Regio 67 keer gelezen

Delft - In Delft is een 21-jarige man opgepakt die volgens justitie vermoedelijk heeft meegedaan aan de gewapende strijd in Syrië. Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt hem van deelname aan een terroristische organisatie. Dat meldt het Algemeen Dagblad.

Justitie denkt dat de man in februari 2013 naar Syrië is vertrokken en daar een halfjaar is gebleven. Politie en justitie hebben aanwijzingen dat hij daar in een trainingskamp voor jihadisten is geweest. De man werd woensdag al gearresteerd, maar het OM heeft zijn aanhouding nu pas bekendgemaakt. Vrijdag verlengde de onderzoeksrechter het voorarrest van de vermoedelijke terrorist met twee weken, zo meldt de krant.

Maandag arresteerde de politie zijn broer (24) voor het illegaal bezit van een vuurwapen. De broer wist het wapen tijdens de arrestatie van zijn broer uit het raam van de woning te gooien. De broer heeft zich zelf bij de politie gemeld.

Aanslagen Europa
Islamitische Staat (IS) of door IS-geïnspireerde terroristen kunnen ieder moment opnieuw toeslaan in Europa met nieuwe grootschalige terreuraanslagen. Vooral Frankrijk zou gevaar lopen. Dat zei Rob Wainwright, de baas van politieorganisatie Europol maandag bij de opening van een groot antiterrorismecentrum in Den Haag.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant