Afbeelding

Winst Avanti door doelpuntrijke tweede helft

Sport 93 keer gelezen

Pijnacker - Korfbalvereniging Avanti wint de eerste thuiswedstrijd van 2016 van Oranje Wit uit Dordrecht. Halverwege de wedstrijd was er een 14-17 achterstand, maar een zeer doelpuntrijke tweede helft bracht de ploeg uit Pijnacker een 33-27 overwinning.

Oranje Wit probeerde verdedigend de Avanti-spitsen Rick van den Blink en Jordi van Zuidam het moeilijk te maken door de aangeefpositie te blokkeren. De Avanti-dames kregen hierdoor ruimte rond de korf voor hun schoten en daar werd goed van geprofiteerd. Van de veertien doelpunten in de eerste helft zou de helft voor rekening van de dames komen. Vooral Sophie Donkervoort speelde een belangrijke rol deze wedstrijd. Zij scoorde vijf doelpunten, waarvan vier in de eerste helft maar ze was ook verdedigend goed op dreef met veel onderscheppingen van afvallende ballen.

Mede dankzij de invallers Vincent van Beek en Koen Ruigrok kwam Avanti in de tweede helft sterk terug in de wedstrijd. Bij 20-20 was de stand weer gelijk getrokken. En in de laatste tien minuten van de wedstrijd ging Avanti erop en erover door zeer zuivere schoten van afstand. Eindstand 33-27. Avanti staat nu op de derde plaats in deze Hoofdklasse met slechts één punt achterstand op de koplopers TOP Arnemuiden en DSC uit Eindhoven.

Doelpunten: Rick van den Blink (9), Jordi van Zuidam (6), Vincent van Beek (5), Sophie Donkervoort (5), Nikki van Trigt (2), Koen Ruigrok (2), Manon Ballings, Stefan Hogervorst, Meike Noorlander en Thomas Reijgersberg.