Logo telstar-online.nl

Nieuw kinderkookboek 'Kids koken voor KiKa' geeft opbrengst aan Stichting KiKa

  •   keer gelezen

ADVERTENTIE - Van alle soorten kanker is kanker bij kinderen wel de meest zeldzame aandoening. Na ongevallen is het tevens de meest voorkomende doodsoorzaak onder kinderen; elke week overlijden in Nederland gemiddeld 3 kinderen aan kanker.

Over de oorzaken van kinderkanker is nog weinig bekend. Er is een groot verschil tussen kanker op kinderleeftijd en kanker bij volwassenen; ook de behandeling en de genezingskansen zijn anders. De strijd tegen kinderkanker wordt gevoerd in samenwerking met het KWF Kanbestrijding. In 2002 werd de Stichting KiKa opgericht om geld in te zamelen voor diepgaand en vernieuwend onderzoek, dat er op gericht is therapieën met minder bijwerkingen te bewerkstelligen. Momenteel geneest 75% van de kinderen waarbij kanker wordt geconstateerd.

Fantastisch initiatief
In kookstudio 2000 van de chef-kok Carlo Straver in Pijnacker  zijn de voorbereidingen voor het nieuwe kinderkookboek 'Kids koken voor KiKa', mede samengesteld door kinderen, vorige week afgerond. De opbrengst gaat naar Kika, die als doel heeft de genezingskans in 2025 naar 95% te vergroten. Om dit te realiseren is er nog veel kostbaar wetenschappelijk onderzoek nodig. Specialisten zijn ervan overtuigd dat we nieuwe behandelingsmogelijkheden kunnen ontwikkelen om kinderkanker vaker te genezen en 'vriendelijker' te behandelen. Kika vraagt voor deze onderzoeken extra financiële steun, want extra geld zet de vaart in de voortgang van de onderzoeken die plaats vinden in maar liefst zeven ziekenhuizen die gespecialiseerd zijn in kinderoncologie. Het kinderkookboek, dat dóór en vóór kinderen wordt gemaakt en waar bovendien een aantal vrijwilligers geheel belangeloos aan heeft meegewerkt, is daarmee een fantastisch initiatief.

Recepten
Het bijzondere kinderkookboek 'Kids koken voor KiKa' bevat talrijke lievelingsrecepten van kinderen in de basisschoolleeftijd. Samen met chef-kok Carlo Straver hebben ze de recepten samengesteld en de gerechten in zijn kookstudio aan de Ambachtsweg 65 klaargemaakt. Wat te denken van bijvoorbeeld: Vietnamese loempia's, Pasta pesto met gerookte kip, Cupcakes, Sudderspeklapjes, Lasagne, en Appeltaart met opa's appels en pecannoten? Allemaal gerechten om je vingers bij af te likken! De ingrediënten zijn overzichtelijk op een rij gezet en duidelijk wordt stap-voor-stap beschreven hoe je de verschillende gerechten klaarmaakt. In het boek staan bovendien tekeningen van de kleine chefs en ze worden ook nog eens geïnterviewd waarom ze meedoen aan dit mooie project.

Kopen
Benieuwd hoe dit boek is geworden? Het kookboek is te koop bij Boekhandel van Atten in Pijnacker en bij Jumbo Buitenhof in Delft.

Meer berichten