Foto: Denise Quik
Foto: Denise Quik

Hoge kosten door extra beveiliging opvang Viergang

Actueel 100 keer gelezen

Pijnacker - Mede door de inzet van extra beveiliging rondom de opvang van een groep van 150 vluchtelingen begin oktober, blijft de gemeente Pijnacker-Nootdorp zitten met een gepeperde rekening. Dat blijkt uit een brief die in handen is van onze redactie.

Er is voor bijna 85.000 euro aan beveiligingspersoneel ingezet, zo blijkt uit de stukken. Het is niet bekend of het gaat om reguliere inzet rondom een dergelijke opvang, of om extra inzet, nadat een groep inwoners protest en acties hadden aangekondigd nabij de Sportlaan. De totale kosten van de noodopvang zijn ruwweg zo'n 123.640 euro. "De opvangkosten zijn per vluchteling 45 euro per dag exclusief beveiliging en 137 euro per dag inclusief beveiliging", zo meldt de gemeente in een brief aan de gemeenteraad.

Het Centraal Orgaan Asielzoekers (COA) zal de helft van alle kosten betalen. De gemeente Pijnacker-Nootdorp blijft echter zitten met een kostenpost van 48.640 euro. "Aangezien de begroting hiervoor geen ruimte biedt, wordt een beroep gedaan op de post onvoorzien", zo besluit de gemeente het schrijven aan de raad.

Image and video hosting by TinyPic

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant