Foto: Ingrid
Foto: Ingrid

Kerst- en ijscoman gaan hand in hand de winter in

Actueel 55 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - Het weer schrijft deze maand wederom geschiedenis. En hoe. Het oude warmterecord van december zal met brute kracht worden verpulverd... 

Volgens de berekeningen van MeteoGroup voor de tweede helft van deze maand kan de uiteindelijke december temperatuur uitkomen op ruim 9 graden. Daarmee zou het huidige record, dat staat op 7,3 graden (1974), volkomen worden verpulverd.

Een maandrecord verbeteren is sowieso al een bijzondere weergebeurtenis. Maar het record aanscherpen met meer dan 1 volle graad is uitzonderlijk. En in dit geval zou het zelfs kunnen gaan om een verscherping van bijna 2 graden. Ongekend. Vanaf morgen breekt een extreem zachte periode aan met zowel overdag als in de nacht temperaturen boven de 10 graden. De oorzaak, een zuid- tot zuidwestelijke luchtstroming, duurt naar alle waarschijnlijkheid voort tot ten minste het einde van dit jaar.

In de aangevoerde zeer zachte lucht kan het kwik donderdag stijgen tot 15 graden. De hoogste temperatuur ooit in De Bilt gemeten staat momenteel op 15,3 graden. Ook dat record kan dus in gevaar komen. Maar niet zo overtuigend als het record van de gehele maandtemperatuur.

Image and video hosting by TinyPic

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant