Charelle Jordense op zoek naar een kans. Foto: Mieke van Veen

Dubbele handbalwinst voor Oliveo

Sport 148 keer gelezen

Pijnacker - De dames van Oliveo Handbal hebben zich zaterdag 12 december  prima hersteld van de onverwachte nederlaag tegen DWS. Het bezoekende Noord-Hollandse NEA kreeg geen schijn van kans.

Hoewel het spel nog niet echt sprankelde, liet de ploeg van coach André de Waal zien dat met hard werken ook een wedstrijd gewonnen kan worden. Na een moeizaam eerste kwartier zorgde midopbouwster Charelle Jordense voor een betere structuur in de aanval. Na 7-7 bouwde Oliveo de voorsprong uit tot 16-10 bij rust.

In de tweede helft zette NEA aan en kwam terug tot 18-14. Snel daarna was Oliveo weer bij de les. Lisa Massar bracht met twee treffers Oliveo op de voorsprong van 26-17 en dit was ruim genoeg om jeugdspeelster Lara Klompé haar debuut te laten maken in de selectie van Oliveo. Uiteindelijk bepaalden Aniek en Shanna de eindstand op 32-22. Lisa Massar, Shanna Némethy en Aniek van de Coevering waren elk goed voor zes treffers.

Ondanks de overwinning ziet DS1 zich verdrongen van de eerste plaats in de hoofdklasse vanwege een verschil in doelsaldo; concurrent RHV boekte een monsterzege op Schipluiden.

Winst voor handbalheren
Zaterdag speelde Heren 1 tegen het Brabantse White Demons dat een achtste plek bezet. Het team van coach Edwin Hofland speelde vanaf het begin een sterke en snelle wedstrijd. Keeper Cas van der Harst was uitstekend in vorm en de verdediging stond goed. Met rust was het 19-6.

De tweede helft speelde Oliveo wat gehaast waardoor de ballen niet altijd goed aankwamen. De verdediging bleef echter sterk en met de winst van 31-19 kruipt HS1 langzaam een stapje omhoog in de tweede divisie. HS1 speelt zaterdag tegen Artemis in Doetinchem en DS1 treft HWC in Den Haag. Meer via www.oliveohandbal.nl.

Nederland naar kwartfinale WK
Het Nederlands Damesteam heeft zich op overtuigende wijze geplaatst voor de kwartfinale van het wereldkampioenschap. De ploeg van bondscoach Henk Groener klopte de nummer twee van het laatste WK, Servië, met maar liefst 36-20. Danick Snelder die haar handbalcarrière begon bij Oliveo en het Haagse Hellas werd verkozen tot  'woman of the match'.