Voetbal in Nootdorp

Sport 235 keer gelezen

Nootdorp - De twee clubs uit Nootdorp speelden dit weekend lekker thuis. SV Nootdorp nam het zaterdag op tegen laagvlieger Valken'68. Alle toeschouwers waren nauwelijks binnen of de Nootdorpse aanhang kon al juichen.

Aimen Said opende na een kleine 10 minuten de score en iedereen dacht aan een grote score. Helaas moesten de aanwezige toeschouwers bijna een uur lang weer en wind trotseren om opnieuw te kunnen juichen. Een mooie aanval via Aimen Said die op zijn weg richting doel Gillian Pieper er beter voor ziet staan en afgeeft zodat Pieper de score kan verdubbelen. Amper enkele minuten later is Aimen Said zelf voor de tweede maal trefzeker en is ook de eindstand: 3-0. Door deze overwinning is SV Nootdorp winterkampioen! Helaas levert het niets op, maar het klinkt lekker.

DEO
RKDEO trad thuis aan tegen de runner-up SV Hillegom die duidelijk te kennen heeft gegeven kampioensaspriraties te hebben. Het liep uit op een waar doelpunten festijn die aan beide zijde gelijk verdeeld werden. Hillegom kwam in de 8e minuut op 0-1 voorsprong maar voordat de klok een minuut verder had geteld maakte Twan Greeve al de gelijkmaker. Daarna moest ook de RKDEO aanhang lang wachten en leek het uit te draaien op een 1-1 gelijkspel tot de slotfase aanbrak.

Twee minuten voor het einde zorgde Hillegom weer voor een wijziging op het scorebord en kwam op voorsprong. Nog voordat de RKDEO aanhang de teleurstelling had verwerkt moest de man van het scorebord wederom in actie komen want Hillegom kwam op 1-3 voorsprong. Maar in plaats van bij de pakken neer te gaan zitten pakte RKDEO de laatste strohalm en in blessuretijd wist Rob van Hagen de aansluitingstreffer te maken en een minuut later met alle manschappen naar voren wist zelfs verdediger Christiaan Nieuwpoort de gelijkmaker te scoren. RKDEO pakte zo twee punten af van Hillegom die op de tweede plaats bleef staan en RKDEO met 13 punten uit 13 wedstrijden op de tiende plaats de winterstop ingaat.