Afbeelding

Dierenpartij opent meldpunt vuurwerkoverlast

Actueel 62 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - De Partij voor de Dieren roept inwoners van Pijnacker-Nootdorp op om aan te geven welke overlast zij ervaren van het afsteken van vuurwerk en in welke straat of welk gebied zij dit ervaren.

De Partij voor de Dieren pleit voor meer vuurwerkvrije zones, omdat veel mensen en dieren grote overlast ervaren van het afsteken van vuurwerk. De Partij voor de Dieren pleit al langer voor een algeheel verbod op het afsteken van vuurwerk door consumenten. Dit is nu wettelijk nog niet mogelijk, maar de burgemeester heeft wel de bevoegdheid om op grond van de openbare orde vuurwerkvrije zones in te stellen. Nu geldt er alleen een vuurwerkverbod in een straal van 100 meter rondom bejaardentehuizen, verpleeghuizen en kerken.

Tot 6 januari 2016 kunt u de meldingen doen. "Begin januari 2016 zullen wij alle meldingen aanbieden aan de burgemeester en zullen wij het agenderen in de gemeenteraad. Wij houden u via onze website op de hoogte van de voortgang", zegt fractievoorzitter Carla van Viegen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant