Marilou Corion, Josefien Kemper en Marcella Hartjes en Sven Hogervorst.
Marilou Corion, Josefien Kemper en Marcella Hartjes en Sven Hogervorst.

Studiekeuze en loopbaanbegeleiding Be You

Algemeen 98 keer gelezen

ADVERTENTIE - Samen met Marilou Corion, Josefien Kemper, Marcella Hartjes, Laura Struijk en Bobby Crucq runt Pijnackernaar Sven Hogervorst de onderneming: Be You. Het zestal helpt scholieren en studenten de juiste studiekeuze te maken. Daarnaast biedt Be You begeleiding tijdens de studieloopbaan en helpen zij studenten bij het vinden van werk dat recht doet aan wie je bent.

"Het moet frustrerend zijn als je op je vijftigste ontdekt dat je helemaal niet op je plek zit binnen een bedrijf. Dat je eigenlijk je hele leven al iets anders had willen doen. Je leven heeft een beperkte houdbaarheidsdatum, toch denken mensen over het algemeen langer na over waar zij naartoe op vakantie willen dan hoe zij invulling willen geven aan hun (werkzame) leven!", zo steekt Sven van wal. De winnaar van de Gusta van Bavelprijs is de grondlegger van Be You. "Wat maakt je uniek. Dat is de centrale vraag die wij stellen als onze consulenten met jongeren in gesprek gaan. Wie ben ik, wat wil ik en wat kan ik?"

Gratis kennismakingsgesprek
Be You biedt een laagdrempelige begeleiding met jonge, maar ervaren coaches. Voor 450 euro krijg je een volwaardig coaching traject waarmee je echt verder kunt in je leven. "Wij hebben in korte tijd al zes jongeren succes op weg geholpen naar een studiekeuze. De reacties en ervaringen zijn erg positief. De coaches bouwen echt een band op met onze klanten en dragen met passie en plezier bij hun studiekeuze of loopbaan. Dit vinden wij ook erg belangrijk. Onze aanpak kenmerkt zich als persoonlijk, professioneel en met plezier", vertelt Sven. Een studiekeuzetraject bestaat totaal uit zeven gesprekken. "Een kennismakingsgesprek met onze coaches is gratis."

Toekomstperspectief
Ouders kunnen soms behoorlijk hoofdbrekens en slapeloze nachten hebben over de studierichting van hun zoon of dochter. Veel jongeren breken vroegtijdig hun studie af met alle gevolgen van dien. Naast financiële consequenties, komt ook het toekomstperspectief in gevaar. "De wereld van werk en studie is momenteel erg aan het veranderen, net als de rest van de maatschappij. Wij denken dat het in een flexibele en onzekere arbeidsmarkt belangrijk is om jezelf te kennen, te kunnen profileren, keuzes te kunnen maken en te beschikken over zelfsturingsvaardigheden", zegt Sven.

"Wij kijken in een uitgebreid voortraject van vier gesprekken waar iemand zijn talenten liggen en gaan daarna samen op zoek naar een goede studie en omgeving die daar bij past. We werken aan zelfkennis en zelfvertrouwen, want dat zijn toch de allerbelangrijkste pijlers", besluit Sven.

Informatie: www.be-you-consultancy.com - Facebook - Twitter - Bel : 06- 30300076

Image and video hosting by TinyPic

Sven Hogervorst: "Onze aanpak kenmerkt zich als persoonlijk, professioneel en met plezier."

Uit de krant