Er wordt de komende periode hard gewerkt aan de Veenweg.
Er wordt de komende periode hard gewerkt aan de Veenweg.

Nootdorp krijgt volwaardig uitvaartcentrum met 't Veenhuys

Algemeen 61 keer gelezen

ADVERTENTIE - De geboren en getogen Nootdorper Edward van der Helm rolde op zijn eenentwintigste per toeval de uitvaartbranche in. "Ik werkte in een kledingwinkel, toen een klant, die in de uitvaartbranche werkte, vertelde dat de vraag naar medewerkers in het vervoer en verzorging groot was. De dood was toen nog echt een taboe. Dat werk deed je eigenlijk niet", vertelt hij.

Op zeer jonge leeftijd kreeg Edward te maken met alle facetten van het uitvaartvak. Want een vak dat is het, zo leerde hij in de loop der jaren. Edward vond vooral persoonlijke aandacht en zorg heel belangrijk. "Iets dat twintig jaar geleden veel minder aanwezig was dan vandaag de dag. "Ik ben langzaam talenten gaan ontdekken waarvan ik niet eens wist ik dat ik ze had. Ik begon bijvoorbeeld met haarproducten en make-up te werken. Iets dat destijds best uitzonderlijk was."

Alles uit zijn hoofd
Op zijn vijfentwintigste stond hij, als uitvaartverzorger, bij zijn toenmalige werkgever zo'n beetje aan het roer van het bedrijf. "Ik begon daar, na anderhalf jaar ervaring te hebben opgedaan, op m'n tweeëntwintigste als manusje-van-alles, zoals chauffeur, drager, rouwkamermedewerker, administratieve werkzaamheden, noem maar op", zegt hij. Edward kan de eerste keer dat hij voor een familie moest spreken nog wel herinneren. Bijzonder is dat hij nooit iets op papier heeft staan als hij familie toespreekt tijdens een uitvaart, hij doet alles uit zijn hoofd. "Ik ben gewoon mezelf en dat waarderen mensen", zegt hij bescheiden.

Boel opknappen
Inmiddels staat hij al jaren aan het roer van zijn eigen onderneming Van Der Helm uitvaartzorg. Enerzijds met een kantoor aan de Veenweg 14 in Nootdorp en anderzijds onder de naam "Boer & van der Helm uitvaartzorg" met rouwkamers, kantoor en uitvaartwinkel op het hoekje van de Damlaan/Oude Trambaan in Leidschendam. Het uitvaartcentrum aan de Veenweg was de afgelopen vijf jaar, in tegenstelling tot wat veel mensen dachten, niet volledig in beheer van Edward. "Ik wilde best de boel opknappen, maar ik had simpelweg de bevoegdheid niet", zegt hij.

Grotere groepen
Sinds vorige week mag hij zich wel officieel beheerder noemen van het volledige uitvaartcentrum aan de Veenweg. Edward heeft dan ook grote plannen met de locatie: "Het bijgebouw wordt twee maal zo groot, daar komt het nieuwe uitvaartcentrum. Ook gaan we twee 24-uurskamers maken. Alles zal toegankelijker worden voor grotere groepen. Niet op de laatste plaats gaan we de parkeerplaatsen eens fatsoenlijk aanpakken, zodat alles logistiek makkelijker wordt.  Edward onthult ook de naam van het rouwcentrum: "'t Veenhuys", zo besluit hij. De heropening vindt in maart 2016 plaats. Diensten vinden tussentijds gewoon doorgang in de oude setting aan de Veenweg.

Uit de krant