Peter van Haagen (geheel links) had geen zin meer in de politiek. VVD'er Piet Melzer nam zijn plek in.
Peter van Haagen (geheel links) had geen zin meer in de politiek. VVD'er Piet Melzer nam zijn plek in.

Oud-wethouder Van Haagen ontvangt wachtgeld

Actueel 435 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - Oud-wethouder Peter van Haagen ontvangt gewoon wachtgeld. Dat meldt de Delftse editie van het AD vandaag.

In juli maakte Van Haagen bekend dat hij weer terug wilde naar het bedrijfsleven. Hij zei toen onder andere dat de politiek hem geen energie meer gaf. Van de wachtgeldregeling zou Van Haagen maar heel kort gebruikmaken. "Financieel ben ik nog niet in staat om het meteen zonder wachtgeld te redden, maar die eventuele periode zal zeer kort zijn en het zou zo maar kunnen zijn dat ik er in september geen beroep op hoef te doen", vertelde hij in zijn afscheidstoespraak.

Geen nieuwe baan
Dat is toch iets anders gelopen. Van Haagen ontvangt sinds september namelijk 6200,31 euro bruto per maand. Dit bestaat uit tachtig procent van de laatst genoten bezoldiging, inclusief vakantiegeld en eindejaarsuitkering. Hij ontvangt nog maximaal drie jaar en twee maanden geld. Het bedrag neemt na het eerste jaar af.

Image and video hosting by TinyPic

Prominent VVD'er Alexander Kuipers van Lansingerland spreekt schande van wachtgeldregeling Peter van Haagen, zo laat hij weten in een bericht op Twitter.

Image and video hosting by TinyPic

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant