Afbeelding

Mogelijk speelhal bij restaurant Hajé

Actueel 202 keer gelezen

Delfgauw - De eigenaar van restaurant Hajé langs de A13 bij Delfgauw, wil bij zijn etablissement een grote speelhal gaan bouwen. Dat bevestigt D66-wethouder Jaap van Staalduine aan Telstar Online.

De verantwoordelijk wethouder zegt tegenover onze redactie dat het college van burgemeester en wethouders van Pijnacker-Nootdorp geen bezwaren heeft op het principeverzoek van Hajé.

Twee etages
Het zou gaan om lichte kansspelautomaten, zoals fruitautomaten. De opzet van de hal wordt wel groot: maar liefst twee etages. Als Hajé de plannen wil doorzetten moet er een vergunning worden aangevraagd, maar ook het bestemmingsplan moet worden gewijzigd. "Het huidige bestemmingsplan maakt de plannen voor een speelhal namelijk niet mogelijk", aldus Staalduine.

Verslavende elementen
De toegankelijke houding van het college van Pijnacker-Nootdorp op de komst van een speelhal is opmerkelijk te noemen. De gemeente voert al langere tijd campagne tegen verslavende elementen in Pijnacker-Nootdorp, zoals alcohol en drugs. Cafébaas Marco Filippo van dorpscafé de Guyter in Pijnacker moest recentelijk zelfs zijn gokkast verplaatsen op last van de gemeente.

Image and video hosting by TinyPic

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant