Daniël van der Stoep hier op stap met Tom Staal van GeenStijl, stond bekend als 'klokkenluider' van het Europees parlement.
Daniël van der Stoep hier op stap met Tom Staal van GeenStijl, stond bekend als 'klokkenluider' van het Europees parlement.

Daniël van der Stoep moet gevangenis in

Actueel 168 keer gelezen

Pijnacker - De voormalige Europarlementariër Daniël van der Stoep uit Pijnacker moet twee maanden de gevangenis in omdat hij probeerde minderjarige meisjes te verleiden tot seks. Hij is ook veroordeeld tot 3 maanden voorwaardelijke celstraf en een taakstraf van 240 uur. 

Van der Stoep probeerde drie meisjes seksueel te verleiden via Social Media. Ze waren destijds tussen de 15 en 17 jaar. De rechtbank in Den Haag rekent het de man zwaar aan dat hij gebruik gemaakt heeft van het leeftijdsverschil, zijn status als Europarlementariër en zijn riante salaris. 

Hij bood de tieners onder andere honderden euro´s aan, net als cadeaus en cocaïne. Hij vroeg hen foto´s te sturen of bij hem langs te komen. De bewuste meiden hebben nooit gehoor gegeven aan zijn smerige praat. Van der Stoep wilde destijds in Pijnacker-Nootdorp meedoen met de lokale verkiezingen met zijn geflopte Artikel 50 partij.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant