Volop gratis vertier voor alle leeftijden.
Volop gratis vertier voor alle leeftijden.

Kaarsjesavond Dorpsstraat: gevarieerd, gratis en geheel belangeloos

Algemeen 70 keer gelezen

ADVERTENTIE - De kartrekkers zijn Sandra Ripken van Sandra's Haircare, Kim Kleijweg van Eetcafé 1837, Angelique van restaurant Emmazz en René van Arco Computers. Met heel veel collega-winkeliers in de Dorpsstraat organiseren zij ook dit jaar weer geheel belangeloos de jaarlijkse traditionele Kaarsjesavond. Op woensdag 9 december, van 18.30 tot 20.30 uur.

Een half uur langer dan voorgaande jaren. Dit op verzoek van veel bezoekers die er iedere keer weer verbaasd over zijn dat alles gratis is en dat deelnemende winkeliers en bedrijven geen betaling vragen voor de hapjes, de drankjes, de lampionnen voor de kinderen, enzovoort.

Het kost allemaal niks. Sterker nog: met de kinderspeurtocht zijn zelfs leuke prijzen te winnen. De kunst cq de opdracht is om in de Dorpsstraat elf letters op te sporen en daarmee een woord te vormen. Bij restaurant Emmazz kun je de opdracht ophalen en de oplossing inleveren. Daar staat een bus waar de oplossingen in gedaan kunnen worden.

De hele Dorpsstraat wordt morgen in decemberfeestsfeer gebracht. De prachtige oud-Hollandse lantaarns worden met rood papier of doek omhangen, zodat er een warme rode kleur ontstaat. Overal in de straat staan kramen. Bij café M'n Broer en bij Eetcafé 1837 kun je gratis een glaasje Glühwein krijgen. Bij het Griekse restaurant en bij New China Dragon staan ze klaar met heerlijke hapjes.

De Dorpskerk is open en daar worden blije kerstliedjes gezongen. Ook Het Huis van Rie doet mee. Normaal is daar sprake van dagopvang van allerlei groepen mensen. Nu is er bij wijze van spreken avondopvang met een kopje koffie en een praatje. Ontmoeting is het toverwoord bij de Kaarsjesavond en zeker bij het Huis van Rie dat is te vinden in de voormalige bibliotheek; ingang aan de zijde van de Wilhelminastraat.

Op het nabije Dorpsplein staat een levende kerststal waar Het Voetlicht en Kinto het kerstverhaal uitbeelden, compleet met de bijbehorende dieren en een kerstkindje. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door GroenRijk De Wilskracht. Verderop in de Dorpsstraat is de Harmonie Nootdorp actief met instrumentale kerstmuziek. Er is ook een Sneeuwpoppendixielandband. Aan muziek geen gebrek, want pianiste Noor Nuis is ook weer van de partij. Nu bij Arco Computers.

Je kunt op de foto met een kerstman. De foto krijg je ter plekke uitgereikt. Ook kun je een ritje maken met de arrenslee. Kindercentrum Keiki Holo Holo doet ook mee en natuurlijk is Amnesty International er ook met een stand. Fred Tet is er en bij de Dorpsstraat 12 is een wijnproeverij. Zie in deze krant ook Oud Nootdorp over de Dorpsstraat 12.

Kortom: de Kaarsjesavond in de Dorpsstraat, die steeds meer af is, gaat weer leven als in vroeger tijden, toen je over de hoofden kon lopen in het gezellige oud-Hollandse straatje. Iedereen is welkom!

Image and video hosting by TinyPic

Uit de krant