Bentvelzen wordt gefeliciteerd met zijn treffer.
VIDEO

Efficiënt Oliveo de betere in pover duel

Sport 103 keer gelezen

Pijnacker- Het goede gevoel na de overwinning bij Hillegersberg smaakte naar meer voor de Pijnackerse equipe. Laagvlieger ASW kwam zondag op bezoek en dit leek de ideale tegenstander om de ingezette lijn door te kunnen trekken. Niets bleek minder waar op sportpark de Groene Wijdte, waar Oliveo enorm veel moeite bleek te hebben met de ploeg uit Waddinxveen

Wederom een stormachtige omgeving was het decor voor het duel waarin de thuisploeg een poging deed tot gestructureerd veldspel. Goede aanvallen bleken spaarzaam en Oliveo kon niet echt een vuist maken tegen de bezoekers. ASW had in de beginfase dan ook meer mogelijkheden dan de blauw-witten. Doelman Martijn Duijvestijn moest zich strekken bij een, door de wind gedragen, vrije trap en ook Leon Woutersen bood assistentie bij het verdedigen van het eigen doel. Het tweede deel van het eerste bedrijf was voor Oliveo. Via schoten van Kleij en Robin Hoogland was de thuisploeg het dichtst bij een treffer. De doelman van ASW stond ook goed op te letten en zo werd er gerust met een 0-0 tussenstand na een povere eerste helft.

Tijdens de tweede helft bracht Oliveo iets meer strijd, dit leek een vereiste voor een goed resultaat aangezien ASW ook flink de mouwen opstroopte. Pas na een ongeveer 60 minuten voetbal wist Wessel Kleij het eerste doelpunt aan te tekenen. Na een mooie aanval belandde het leder voor zijn voeten en haalde hij doeltreffend uit. Vier minuten later leek Bentvelzen het duel in het slot te gooien via een mooie boogbal (2-0). De leidsman brak het duel echter weer open door een fopduik te belonen (ziet u zelf vanaf 12:30 in onderstaande video) met een strafschop voor ASW waar Oliveo een moment eerder een zuivere strafschop werd onthouden. Dit betekende de 2-1 en een opleving voor de bezoekers. Een slotoffensief ten spijt werd er niet meer gescoord door ASW maar nog wel éénmaal door Oliveo. Kleij maakte zijn status als goalgetter waar en schoof de afsluitende 3-1 binnen.

Volgende week wacht de laatste krachtmeting van 2015 tegen Antibarbari. De Rotterdammers hebben maar drie punten minder vergaard dan Oliveo.

Opstelling Oliveo: Duijvestijn, Van Adrichem, Van Wichen, Van Hagen, Woutersen, Milolaza, Paanakker (Bentvelzen), Luscuere, Vloemans, Kleij, Hoogland