Foto Telstar (inzet Facebook).
Foto Telstar (inzet Facebook).

Nog veel raadsels rondom ongeluk Lars

Actueel 1.845 keer gelezen

Delfgauw - Wat een gezellig avondje uit moest worden, is voor Lars van Marrewijk uit Delfgauw afgelopen weekend geëindigd in een drama. De 22-jarige tuinderszoon uit Delfgauw werd zondagochtend even na drie uur zwaargewond aangetroffen op de Utrechtsebaan.

De goedlachse Lars ging zaterdagavond met wat vrienden stappen in het centrum van Den Haag. Op een gegeven moment is er onderling onenigheid ontstaan, zo meldt de lokale krant Telstar/Eendracht vandaag. De aanleiding van de ruzie is niet bekend, maar een vriend van het slachtoffer vertelde maandagavond anoniem aan de redactie: "Lars is altijd heel oprecht en eerlijk, ook deze avond. Het verhaal dat hij vertelde is kennelijk verkeerd gevallen. Wat er precies is voorgevallen en waarover ruzie is geweest wil ik niet zeggen."

Ook de politie van Den Haag onderschrijft de lezing van een ruzie. Zij zeggen dat mee terugrijden met zijn vrienden naar Delfgauw geen optie meer was voor Lars. Of hij niet meer mee mocht rijden, of dit zelf heeft besloten is niet duidelijk, maar hij heeft in ieder geval zijn vrienden achtergelaten in de kroeg en is gaan lopen. Onderweg heeft hij nog even gebeld met een andere vriend die geen deel uitmaakte van de verlaten vriendengroep. Wat er aan de telefoon is besproken is niet helemaal duidelijk, maar de ruzie eerder die avond zou opmerkelijk genoeg niet zijn aangekaart.

Twintig raadselachtige minuten
"Rond drie uur is hij nog gezien bij het Centraal Station in Den Haag", zegt een woordvoerster van de politie in Den Haag. "Dat blijkt uit camerabeelden op het Koningin Julianaplein, voor het station aan de Malieveld-zijde. Hij is overigens niet op het station zelf geweest, maar is er alleen langs gelopen. Misschien zocht hij naar de RandstadRail, maar die rijdt niet meer na één uur."

Image and video hosting by TinyPic

De locatie waar Lars vermoedelijk naar beneden is gevallen. Foto's Telstar (c)

Twintig minuten later belt Sandra Veeren uit Den Haag met de meldkamer van 112. De geschrokken automobiliste zag een jongen in het midden op de linkerhelft van de Utrechtsebaan liggen. Het was Lars, zo blijkt later. "Ik heb direct in een nis geparkeerd en heb 112 gebeld. Ik ben langs de kant over het smalle stoepje terug gerend en heb als een gek staan zwaaien om naderende auto's af te remmen. Ik ben pas vertrokken toen ik zeker wist dat politie en ambulance alles hadden overgenomen", zo vertelde Sandra een dag na het drama.

Lars werd met diverse ernstige verwondingen met grote spoed afgevoerd naar het ziekenhuis. Volgens het laatste nieuws ligt hij in coma en heeft hij onder andere zijn nek op twee plaatsen gebroken.

Het slachtoffer is in ieder geval niet geschept of aangereden, zo is uit nader onderzoek gebleken. De politie bekijkt onder andere camerabeelden in de omgeving van de Utrechtsebaan om zo duidelijk te krijgen wat er precies is gebeurd. Getuigen worden opgeroepen om te bellen met de politie van Den Haag of Pijnacker-Nootdorp, via 0900-8844.

Grote schok
De schok bij de familie en vrienden van Lars is begrijpelijkerwijs immens groot. Op zijn Facebookpagina staan inmiddels tientallen beterschapswensen. De politie heeft maandagavond in het nieuwsprogramma Hart van Nederland op SBS6 een getuigenoproep gedaan. "Wij komen heel graag in contact met mensen die Lars na 03.00 uur nog hebben gezien in de buurt Utrechtsebaan", zo laat de politie weten. De oproep van politiewoordvoerster Annemarie de Mooij is op Telstar Online al bijna 30.000 keer bekeken.

Een woordvoerster van de politie benadrukt tegenover Telstar dat er geen aanwijzingen zijn gevonden voor een misdrijf. Een vriend van Lars neemt het tot slot op voor diegenen met wie Lars ruzie zou hebben gehad. "Je kunt je voorstellen hoe erg dit moet zijn voor diegenen. Dit heeft natuurlijk niemand voorzien of gewild", zegt hij.

Een samenloop van omstandigheden dus met alleen maar slachtoffers. Laten we hopen dat Lars een engeltje op zijn schouder heeft gehad toen hij viel en binnenkort zelf kan vertellen over de laatste ontbrekende twintig minuten in het verhaal.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant