De jonge herenselectie met hun begeleiders, de Welp van de Week en coach Edwin Hofland die rechts staat. HS1 dat Tweede Divisie speelt, is hard op zoek naar een of meerdere hoofdsponsoren. Foto: Mieke van Veen

Handbalheren winnen streekderby

Sport 334 keer gelezen

Zoetermeer - Heren 1 van Oliveo Handbal speelde zaterdag 28 november als één team tegen Gemini. De wedstrijd ging gelijk op, maar vlak voor tijd zette Oliveo aan en trok de wedstrijd naar zich toe.

Met 29-32 nam het team van coach Edwin Hofland de felbegeerde punten in de tweede divisie mee naar huis. Dennis van Bemmelen speelde een sterke wedstrijd evenals keeper Koen Franke. HA1 staat met de winst van 19-30 op Havas bovenaan in de jeugddivisie.

Handbaldames blijven aan kop
Schiedam - Na acht overwinningen op rij zijn de dames van Oliveo Handbal tegen de eerste nederlaag opgelopen. Thuisploeg DWS bleef met 28-27 de baas over de koploper in de hoofdklasse. Zowel in de aanval als in de verdediging ging er veel fout. Hoewel Oliveo nog wel een respectabel aantal doelpunten scoorde, was het aanvallend niet goed genoeg; het miste zelfs vier strafworpen. Met rust was het 16-13.

Ook in de tweede helft stapelde Oliveo fout op fout, maar kroop wel dichterbij. Met nog anderhalve minuut spelen bracht Lisette van der Werff de teams op gelijke hoogte met 27-27. Balverlies in de aanval zorgde ervoor dat de laatste DWS-aanval alleen tot stand gebracht kon worden ten koste van een strafworp. DWS verzilverde deze en won verdiend met 28-27. Nicole van Boles was met acht treffers het beste op schot. Omdat de concurrent uit Rijen met 23-22 aan het kortste eind trok tegen Raamsdonksveer blijft Oliveo koploper met een beter doelsaldo.