Jordi van Zuidam was een voortdurende plaag voor de DSC defensie.

Avanti koploper in Hoofdklasse

Sport 77 keer gelezen

Pijnacker – Door de 24-18 winst van korfbalvereniging Avanti op DSC en het verlies van nummer één TOP (A) bij DeetosSnel is de ploeg uit Pijnacker de nieuwe koploper in de Hoofdklasse A. Een zeer goede start van de zaalcompetitie na de promotie van vorig seizoen.

De ploeg van coach Erwin van der Putten is met zeven punten na vier wedstrijden nog ongeslagen. Ondanks het feit dat de fanatieke Avanti-aanhang afgelopen zaterdag "we worden kampioen" zong, blijft de selectie met beide benen op de grond staan en probeert het per wedstrijd beter te worden.

De komende weken staan confrontaties met de nummer twee (TOP uit Arnemuiden) en nummer drie (DeetosSnel uit Dordrecht) op het programma en dan kan beter beoordeeld worden waar Avanti in de ranglijst thuis hoort. DSC uit Eindhoven was afgelopen zaterdag minder gevaarlijk dan in de voorbije seizoenen. Avanti heeft het meestal lastig tegen deze ploeg, maar de Eindhovenaren hebben dit seizoen duidelijk aan kwaliteit ingeboet. Avanti legde de basis voor de overwinning al in de eerste helft met een 6-2 voorsprong door sterk verdedigend spel van het vak van Thomas Reijgersberg, Jordi van Zuidam, Manon Ballings en Meike Noorlander.

Na een 9-6 voorsprong bij rust, kwam Avanti halverwege de tweede helft even in gevaar toen DSC terug kwam tot 12-11. Maar doelpunten van Sophie Donkervoort en tweemaal Jordi van Zuidam gaven Avanti weer lucht (15-11). In de slotfase werd de voorsprong verder uitgebreid en kwam er een mooi 24-18 eindstand op het scorebord. Doelpunten: Rick van den Blink (6), Jordi van Zuidam (6), Meike Noorlander (4), David Post (4), Thomas Reijgersberg (2), Manon Ballings en Sophie Donkervoort. Zaterdag 12 december staat in Arnemuiden de belangrijke confrontatie met TOP (A) op het programma.