Foto: Martijn Mastenbroek (c) Telstar
Foto: Martijn Mastenbroek (c) Telstar

Voetballer (18) opgepakt voor mishandeling scheidsrechter Oliveo

Actueel 105 keer gelezen

Den Haag- Een 18-jarige speler van de Haagse voetbalclub REMO is vandaag door de politie aangehouden. Hij wordt verdacht van de mishandeling van een scheidsrechter op het veld van Oliveo.

De jongen zou de 48-jarige arbiter uit Pijnacker hebben geschopt en geslagen. Na het incident, aan het einde van de tweede helft, staakte de scheidsrechter de wedstrijd tussen Oliveo A2 en de A1 van REMO. Hij zou vijf minuten voor tijd een rode kaart hebben gegeven aan de speler van REMO.

Het verhaal van de zoveelste mishandeling in het Nederlands amateurvoetbal is inmiddels landelijk nieuws. Het Algemeen Dagblad meldt het incident op de website van haar krant en ook de nieuwsdienst van het ANP bracht het incident vandaag op de landelijke radio. Ook RTL Nieuws bericht over de voetbalruzie.

De bewuste scheidsrechter van Oliveo heeft direct aangifte gedaan van de mishandeling. Agenten van bureau Pijnacker-Nootdorp nemen de zaak hoog op en hebben onder andere een getuigenoproep geplaatst op Facebook en Twitter. Getuigen van het voorval mogen bellen met 0900-8844.

Wapens
Op Facebook schrijft een ooggetuige dat er door de politie in de kleedkamer zelfs naar wapens is gezocht.

Image and video hosting by TinyPic

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant