Frits van Velzen van de Toerclub Pijnacker aan de slag onder de bezielende leiding van Cees van der Ende van de Evenementen EHBO Pijnacker.
Frits van Velzen van de Toerclub Pijnacker aan de slag onder de bezielende leiding van Cees van der Ende van de Evenementen EHBO Pijnacker.

AED-training voor sporters Pijnacker-Nootdorp

Actueel 108 keer gelezen

Pijnacker- De Sportraad Pijnacker-Nootdorp heeft in samenwerking met Evenementen EHBO Pijnacker haar eerste AED cursus georganiseerd. Veel sportaccommodaties hebben de beschikking over een AED. Met het gebruik van een AED wordt de overlevingskans bij een hartinfarct sterk vergroot.

Maar een AED hebben en er mee overweg kunnen is twee. Een grote delegatie van de Toerclub Pijnacker en een deelnemer van de Trimclub Nootdorp beten in 't Baken de spits af. Onder leiding van EHBO-ers Cees van der Ende en Wim Tas werden zowel theorie en praktijk van het reanimeren boeiend gepresenteerd.

De onderlinge samenwerking tussen de ad-hoc hulpverleners en voornamelijk de inzet van de AED is nu bij deze cursisten bekend. De komende periode is het de bedoeling dat meerdere sporters via de Sportraad hun kennis over hoe te handelen bij een hart infarct wordt vergroot. Aan alle sportbestuurders: Wanneer u ook geïnteresseerd bent geraakt, geef je leden op via www.sportraadpijnacker-nootdorp.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant