Bijbehorende foto is gemaakt door Manuela Bijl van Eerlijk Alternatief  op 23 november 2015. Zij laat weten dat er geen bekeuringen onder de ruitenwissers zaten.
Bijbehorende foto is gemaakt door Manuela Bijl van Eerlijk Alternatief op 23 november 2015. Zij laat weten dat er geen bekeuringen onder de ruitenwissers zaten.

Tekort aan parkeerplaatsen, een boete of naar Pijnacker?

Actueel 77 keer gelezen

De lokale oppositiepartij Eerlijk Alternatief heeft vragen gesteld aan het college van B&W van de gemeente over het tekort aan parkeerplaatsen bij de halte Nootdorp van de Randstad Rail. 

Raadslid Francine Horn van deze partij maakt zelf veelvuldig gebruik van deze prima OV-verbinding en het was haar al langer opgevallen dat er niet genoeg plaats isvoor alle auto's op het aangrenzende parkeerterrein op bedrijventerrein Heron. Reden om op 12 november jl.schriftelijke vragen te stellen aan het college was het voornemen van de politie om daadwerkelijk te gaan bekeuren. 

Francine Horn licht toe: "Gelukkig is de waarschuwing van de politie inmiddels iets anders van toon, men geeft nu aan bij een volgende keer te gaan beboeten en zeg dat de gemeente met haar partners in Haaglanden bezig is om een oplossing te vinden voor de capaciteit van alle P&R terreinen in de gemeente. De gemeente geeft aan dat bij het station Pijnacker aan een groter terrein gewerkt wordt. Eerlijk Alternatief vraagt zich af wat Nootdorpers daar aan zouden hebben, dat zou immers betekenen dat ze eerst in de file richting Pijnacker moeten gaan staan, maar wij wachten uiteraard het antwoord van het college op de vragen af."

De lokale VVD vindt het terecht dat er gehandhaafd gaat worden richting de foutparkeerders en stelt op de website: "handhaving is essentieel om de verkeersveiligheid te kunnen garanderen. Het parkeren buiten de parkeervakken leidt tot verkeersgevaarlijke situaties. Dat moet natuurlijk voorkomen worden." Daarnaast zijn de liberalen bang dat het betaald parkeren buiten de gemeentegrenzen een aanzuigende werking gaat hebben op parkeerders van elders: "hierdoor zou een inbreuk gemaakt worden op de bereikbaarheid van onze gemeente en een inbreuk op de toegankelijkheid van het openbaar vervoer voor onze eigen inwoners." De VVD-fractie heeft geen schriftelijke vragen gesteld, maar kaart de zaak aanstaande donderdag aan in de raadsvergadering. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant