Dames B1 aan kop in de zaalcompetitie. Foto: Vincent Lorist

Handbaldames voorop in de hoofdklasse

Sport 61 keer gelezen

Pijnacker - Na de overwinning een week eerder met 21-15 op Schipluiden in een moeizame wedstrijd speelde Dames 1 zaterdag 21 november thuis tegen nummer drie in de hoofdklasse, Westlandia 2. Oliveo werkte een wedstrijd af met twee gezichten.

Het team van coach André de Waal speelde een uitmuntende eerste helft. Met aantrekkelijk en gevarieerd handbal liet het team weer eens zien wat het in de mars heeft. De bezoeksters uit Naaldwijk hadden geen enkel weerwoord op het aanvalsspel. Het was 26-13 bij rust.

In de tweede helft kwam na 32-17 de klad erin. Door gebrek aan concentratie bij Oliveo en zevenmaal paal of lat te raken, kon Westlandia terugkomen. Met 42-30 boekte Oliveo alsnog een ruime overwinning. Lisa Massar scoorde maar liefst acht keer vanaf de linkerhoek en Shanna Némethy trof vanaf de cirkel tienmaal doel. Aniek van de Coevering wist vooral aan het einde van de wedstrijd te imponeren en scoorde in totaal negenmaal.

Handbalheren buigen voor koploper
Heren 1 trof op 14 november in Oss koploper Olympia. Het team van coach Edwin Hofland had het zwaar te verduren met het verlies van 44-22. In de wedstrijd tegen Snelwiek stelde HS1 zaterdag teleur. Snelwiek dat op de vijfde plek staat, had geen enkele moeite met Oliveo dat onder de maat speelde. Met rust stond het 11-17, maar de tweede helft miste het team de beleving. Met 26-42 namen de Rotterdammers de punten mee. De komende wedstrijden moet HS1 laten zien in de tweede divisie thuis te horen.

Jeugddivisionist HA1 deed echter goede zaken in Emmen en won met 21-26 van E&O. Hellas moest met het verlies van 23-15 de punten achterlaten. HB1 hield in de jeugddivisie de punten in huis door van Aalsmeer te winnen, maar verloor nipt van het Limburgse Bevo met 33-32. DB1 bleef na de spannende pot tegen medekoploper de Treffers ongeslagen en met de winst van 6-34 op DES staat het ongeslagen aan kop. HS3 staat eveneens bovenaan na de winst van 13-23 op het Haagse WHC.