Afbeelding

Toch zwemdiploma voor kinderen met arme ouders

Actueel 47 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - Ruim 650 Zuid-Hollandse kinderen uit gezinnen die rond de armoedegrens leven, kunnen komend jaar gegarandeerd hun zwemdiploma-A halen. Dankzij een speciale zwemregeling is dit nu ook mogelijk in Pijnacker-Nootdorp omdat de gemeente is aangesloten bij het Jeugdsportfonds Zuid-Holland en valt binnen het werkgebied van Fonds1818.

Voor kinderen die opgroeien in gezinnen rond de armoedegrens was het al mogelijk om een beroep te doen op het Jeugdsportfonds. Voor veel kinderen was het niet mogelijk was om in één jaar tijd met de beperking van het maximumbedrag van € 225,- een zwemdiploma-A te behalen.

Zwemregeling
Het Fonds1818, Jeugdsportfonds Zuid-Holland, de gemeente Pijnacker-Nootdorp en de zwembaden hebben een aangepaste zwemregeling opgesteld. Van deze zwemregeling kunnen kinderen vanaf 6 jaar, die voldoen aan de criteria van het Jeugdsportfonds in de gemeente Pijnacker-Nootdorp én die zwemles volgen bij zwembad De Viergang, gebruik maken. In deze zwemregeling verdubbelt Fonds1818 de reguliere bijdrage van € 225 naar € 450 en garandeert het zwembad dat de kinderen een zwemdiploma-A behalen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant