Verena ten Hacken in de aanval. Foto: Vincent Lorist

Handbaldames onder hun niveau

Sport 111 keer gelezen

Pijnacker - De dames van Oliveo Handbal wonnen zaterdag 7 november in de hoofdklasse de thuiswedstrijd tegen HMC uit Raamsdonksveer. Na een moeizame en gelijkopgaande wedstrijd trok Oliveo in de slotfase de wedstrijd naar zich toe.

Het was een lange zit voor het publiek, want Oliveo speelde zeker niet de beste wedstrijd. In aanvallend opzicht liet het de nodige steken vallen. In een te langzaam tempo en met te weinig beweging probeerden de Oliveodames vooral via het centrum en de cirkel tot een doelpunt te komen, wat niet lukte. Ook de nodige wissels konden het verschil niet maken. De dekking stond wel goed en keepster Kitty van Dam was prima in vorm, zodat HMC teveel kansen nodig had om te scoren. Met rust was het 11-10.

Ook de tweede helft speelde Oliveo niet overtuigend; HMC nam een minimale voorsprong. Zoals al vaker dit seizoen bleek Oliveo toch over een langere adem te beschikken. HMC had geen antwoord op de 4:2-aanval. Na 19-18 sloeg de ploeg van André de Waal de laatste vijf minuten toe met vier treffers op rij en gaf de voorsprong daarna niet meer weg. Sabrina van Kester bepaalde de eindstand op 24-19. Daarmee blijft Oliveo ongeslagen aan kop. Nicole van Boles en Aniek van de Coevering, beiden met zes en Sabrina met vier doelpunten waren het meest trefzeker.

Handbalheren strijdvaardig
Vooraf had coach Edwin Hofland ervoor getekend; een nipt verlies tegen Rapiditas uit Weert, de nummer twee in de Tweede Divisie. In eigen Nest speelde Heren 1 goed samen en het knokte ervoor om de fysieke tegenstander onder druk te houden.

De teams waren aan elkaar gewaagd. Met rust stond het 13-12 voor Oliveo. Keeper Koen Franke hield zijn doel goed schoon en Sven de Kroon viel op door een aantal strakke treffers van afstand. De wedstrijd eindigde weliswaar met 31-33 in het voordeel van Rapiditas, maar coach Edwin gaf het jonge team een groot compliment. Hij ziet duidelijk een stijgende lijn. Al met al was het een boeiende handbalavond geworden.

HA1 won diep in Twente met 20-28 van Hurry Up. HB1 dat eveneens jeugdivisie speelt, verloor met 15-11 van Tachos. De Algemene Ledenvergadering wordt gehouden op maandag 23 november. Meer via www.oliveohandbal.nl.