Mark Milolaza maakte zijn rentree na blessureleed.

Oliveo wordt tekortgedaan in topper

Sport 76 keer gelezen

Pijnacker - Na 8 speelronden kristalliseerde een premature top vier zich uit in 3C. Lijstaanvoerder FC Zoetermeer speelde tegen nummer twee CKC. Oliveo (vierde op de ranglijst) kruiste de degens met nummer drie: HOVDJSCR. Dit tumultueuze duel eindigde in een gelijkspel waarmee de Rotterdamse thuisploeg zich het meest gelukkig mocht prijzen. Oliveo kwam terug van een achterstand, leek als winnaar uit de bus te gaan komen maar moest alsnog een late gelijkmaker incasseren.

De equipe van trainer Martin de Mooij dwong in de beginfase een aantal flinke kansen af. Eerst was het Jeffrey Paanakker die zijn inzet gekeerd zag worden door de Rotterdamse doelman, even later wist Robin Hoogland beter raad met een mogelijkheid. Van Wichen bracht Hoogland op prachtige wijze in stelling en de linker spits drukte af via een droge schuiver. Wederom liet Oliveo na, om het duel al vroeg in het slot te gooien door nog twee goede mogelijkheden te missen.

Na dertig minuten spelen gaf de warrig leidende arbiter een penalty aan de thuisploeg na een vermeende handsbal. Duijvestijn moest capituleren bij de prima ingeschoten strafschop. Oliveo bewees zichzelf een slechte dienst door voor rust ook nog de 2-1 tegen te krijgen uit een vrije trap. Wederom had de leidsman een discutabele rol door de bal op rand zestien neer te leggen na fair duel.

HOVDJSCR kwam beter de kleedlokalen dan Oliveo, toch deden de blauw-witten wat terug. Guy Luscuere probeerde het eens vanaf grote afstand en zag zijn schot prachtig in de kruising zijlen. Toen Wessel Kleij tien minuten voor tijd de 2-3 binnenkopte leken de Pijnackenaren toch nog de verdiende buit mee naar Pijnacker te gaan nemen. De thuisploeg dacht daar anders over en zette nog eens aan. Een buitenspeler van HOVDJSCR werd onreglementair gestopt binnen het 16-meter gebied en andermaal ging de bal op de stip. Ook deze tweede kalktrap werd vakkundig binnen gewerkt en zo moest Oliveo genoegen nemen met één schamel punt. Voorlopig staat het team op de vierde plaats in 3C.

Opstelling Oliveo: Duijvestijn, Luuk Woutersen, Van Adrichem, Van Wichen, Leon Woutersen, Luscuere, Paanakker, Vloemans (Milolaza), Bentvelzen, Kleij, Hoogland